Συντονίστρια Χώρα η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα CEF για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές

0
269


Στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές, η Ελλάδα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα CEF «Παροχή βοήθειας στα κράτη μέλη με την εφαρμογή του άρθρου 7 παράγραφος 3 της οδηγίας 2014/94/ΕΕ (Σύγκριση τιμών καυσίμων)», ως Συντονίστρια Χώρα του Προγράμματος.

Με το υπ’ αρ. Ref. Ares(2018)6432214 – 13/12/2018 έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγκρίθηκε το Πρόγραμμα και η πρόβλεψη του Συντονιστικού ρόλου της Χώρα μας, η οποία ανατέθηκε στην Γενική Γραμματεία Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και η διαφάνεια στις τιμές των καυσίμων, με τρόπο ομοιόμορφο σε ολόκληρη την Ένωση για τη μετάβαση προς τις οδικές μεταφορές χαμηλών και μηδενικών ρύπων.

Συγκεκριμένα, τα κράτη μέλη θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των καυσίμων στα οχήματα, ώστε να επιτρέπουν στους οδηγούς να συγκρίνουν το κόστος κατανάλωσης των διαφόρων τύπων καυσίμων / ανά 100 χλμ διαδρομής. Οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες τόσο στα Πρατήρια Παροχής Καυσίμων και Ενέργειας, όσο και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (εφαρμογής) που θα αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό.Ελληνική Δημοκρατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here