Τακίμ – Καφέ Αμάν: «Ελληνική απόλαυσις» στη Δράμα

18Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018, 15:29

Το συναυλιακό καλοκαίρι του 2018 ολοκληρώνεται και οι Τακίμ ταξιδεύουν το Καφέ Αμάν ανά την Ελλάδα! Την Τρίτη 28 Αυγούστου θα βρεθούν στο Φαράγγι της Πετρούσας στη Δράμα, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, σε συνεργασία με τον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία».Oι Τακίμ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μας μουσικής, συμπράττουν και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο! Για μια μοναδική βραδιά θα ζωντανέψει εκ νέου το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας. Σταθμοί του ταξιδιού μας τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες»
την Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη). Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος, ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε!Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των Τακίμ που αποτελούν οι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο). Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη. Οπτικό υλικό: Γρηγόρης ΦιλίδηςΣυμμετέχει χορευτική ομάδα από τον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής
«Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία».
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τασούλα ΜαυρίδουΤακίμ – Καφέ Αμάν «Η ελληνική απόλαυσις»
Τρίτη 28 Αυγούστου | Φαράγγι Πετρούσας Δράμας | Ώρα έναρξης: 21.00Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ προπώληση, 15 ευρώ στο ταμείο, 10 ευρώ φοιτητικά / ανέργων. Προπώληση:
Πλατεία Ελευθερίας Δράμας, Γερμανός
και online: www.ticketservices.gr και στα Public.

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ