«Τα Αθηναϊκά του Παπαδιαμάντη» στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές

49


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 11:08

Ο Άρης Ρέτσος είναι ο μοναδικός ηθοποιός της γενιάς του που δεν εξαργύρωσε το όραμά του με επιταγές. Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης στα «Αθηναϊκά του Παπαδιαμάντη» παρουσιάζει τα… ευτράπελα διηγήματα του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα: «Ο χορός του κυρίου Περίανδρου», «Ποία εκ των δύο», «Το τυφλό σοκάκι», «Το νάμι της» και «Το ιδιόκτητο». 

Υπέροχο «Παπαδιαμαντικό» χιούμορ, γρήγοροι ρυθμοί και αιφνιδιαστικά σύγχρονη γραφή χαρακτηρίζουν τα Αθηναϊκά διηγήματα του συγγραφέα. Το ανθρώπινο, το προσωπικό, ο ρεαλισμός, η ιδιότυπη θεματολογία, ο περίτεχνος τρόπος επεξεργασίας του κωμικού στοιχείου, συνυπάρχουν στο συναρπαστικό έργο του Παπαδιαμάντη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο συγγραφέα. Σε σκληρούς καιρούς, ο διάχυτος ανεπιτήδευτος ανθρωπισμός του και το κέφι του, προσφέρουν ψυχική «δροσιά» και απελευθέρωση.Αφηγηματικό ταξίδι Λόγου και Ποίησης και μουσική Σκαλκώτα.

Από την Τετάρτη 6/2/2019 στις 7:30μμΔιάρκεια: 70 λεπτά Εισιτήρια: 10 ευρώ, 5 ευρώ (παιδικό, εφήβων, φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες)Θέατρο «Τέσσερις Εποχές-Γιάννης Μόρτζος»Μοσχονησίων 36 Πλατεία ΑμερικήςΤηλ: 2108812289


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 11:08

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ