Τελετή για την ανέγερση του Universal Hip Hop Museum

0
110


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, 11:54

Το Universal Hip Hop Museum θα είναι ένας φόρος τιμής στο είδος που άλλαξε τον πολιτισμό, στον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα: Το Μπρονξ.

Σε επίσημη, πρωτοποριακή τελετή, που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα για την ανέγερση του Μουσείου ήταν παρόντες ράπερ της Νέας Υόρκης, όπως οι LL Cool J, Nas, Fat Joe και Grandmaster Flash.

Οι εργασίες άρχισαν τον Φεβρουάριο και το Μουσείο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2024 ως πολιτιστικό κέντρο ενταγμένο στο πρότζεκτ Bronx Point για την αναμόρφωση του νότιου Μπρονξ.

Το πρότζεκτ, για την υλοποίησή του οποίου θα διατεθούν 349 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνει κατοικίες, νέους δημόσιους χώρους και προγράμματα για την κοινότητα στην περιοχή.

«Το χιπ χοπ με έκανε να πιστέψω ότι όλα είναι δυνατά» είπε ο LL Cool J στη New York Post. «Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα, ξέρεις, νεαροί μαύροι να ακούγονται ενδυναμωμένοι. Τις περισσότερες φορές, όταν έβλεπα νέους μαύρους, έβαζαν τα κεφάλια τους κάτω για να μπουν σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας… Ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα: Είναι δυνατόν να είσαι ισχυρός. Είναι δυνατόν να είσαι κάποιος».

«Λοιπόν, το χιπ χοπ προήλθε από εδώ το 1973» δήλωσε ο Ρόκι Μπουκάνο, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του μουσείου στη New York Post. «Το χιπ χοπ είναι η πιο δημοφιλής μορφή τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία ετοιμάζεται τώρα να γιορτάσει την 48η επέτειό της φέτος. Και είναι σχεδόν ιεροσυλία που μια δημιουργική μορφή τέχνης δεν έχει τη δική της θέση, όπου μπορεί να διατηρηθεί η ιστορία της. Αυτό το Μουσείο θα χρησιμεύσει ως οίκος της ιστορίας και του πολιτισμού hip-hop για τον κόσμο» πρόσθεσε.

Το Universal Hip Hop Museum θα βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τη λεωφόρο Sedgwick 1520 – την ιστορική γενέτειρα του hip hop όπου ο DJ Kool Herc διοργάνωσε τον Αύγουστο του 1973 μαζί με την αδερφή του ένα πάρτι από το οποίο ξεκίνησε ένα κίνημα και γεννήθηκε μια ολόκληρη κουλτούρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, 11:54

Πηγή