Το Ίδρυμα Σοτσάνι προβάλλει έκθεση από το αρχείο του για τον φωτογράφο μόδας Ντέιβιντ Σάιντνερ

0
101


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 11:11

Το Ίδρυμα Σοτσάνι (Fondazione Sozzani) στο Μιλάνο προβάλλει online συνεντεύξεις, βίντεο και εκθέσεις από το αρχείο του την περίοδο που είναι προσωρινά κλειστό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μία από τις εκθέσεις είναι αφιερωμένη στον Ντέιβιντ Σάιντνερ, έναν από τους κορυφαίους φωτογράφους μόδας τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90.

Η έκθεση διοργανώθηκε το 2016 με αφορμή την 25η επέτειο του 10 Corso Como, του πιο διάσημου concept store στον κόσμο και περιελάμβανε εκτυπώσεις του Διεθνούς Κέντρου Φωτογραφίας, μεταξύ άλλων πενήντα φωτογραφίες που ανιχνεύουν τη φωτογραφική έρευνα του Σάιντνερ κατά τη συνεχή μετακίνησή του μεταξύ της μόδας, του πορτρέτου και της ιστορίας της τέχνης.

Γεννημένος στο Λος Άντζελες το 1957 ο Ντέβιντ Σάιντνερ μετακόμισε στο Παρίσι όταν ήταν 17 ετών για να εργαστεί ως φωτογράφος μόδας. Μέσα σε δύο χρόνια οι φωτογραφίες του άρχισαν να εμφανίζονται σε εξώφυλλα περιοδικών και να συνεργάζεται με τους οίκους Azzedine Alaïa, Chanel, Madame Grès, Jean Patou, Ungaro and Valentino. Το 1980 εργάστηκε για δύο χρόνια αποκλειστικά με τον Yves Saint Laurent.

Τη δεκαετία του 1990, ο Ντέιβιντ Σάιντνερ, ο οποίος είχε σπουδάσει ιστορία τέχνης και λογοτεχνία και ήθελε να φέρει αυτό που αποκαλούσε «φιλοσοφική προοπτική» στο έργο του, έγινε γνωστός για τις φωτογραφίες του με βάση πίνακες και γλυπτά.

Εργάστηκε καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του για περιοδικά όπως Vogue, Harper’s Bazaar και Vanity Fair.

Ο Ντέιβιντ Σάιντνερ πέθανε το 1999 σε ηλικία 42 ετών αφήνοντας ένα σύνολο έργου που μαρτυρά την προσωπική του έρευνα στην φωτογραφία και την ιστορία τέχνης.

Το Ίδρυμα Σοτσάνι ιδρύθηκε το 2016 από την Κάρλα Σοτσάνι, εκδότρια βιβλίων και περιοδικών και γκαλερίστα και είναι αφιερωμένο στην προώθηση του πολιτισμού μέσω της φωτογραφίας, της μόδας, των καλών τεχνών και των εφαρμοσμένων τεχνών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 11:13

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here