Το ελληνικό animation στη Διεθνή Αγορά Κινηματογράφου του Annecy

0
79


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, 08:35

Με σύνθημα Greece Animated, τα ελληνικά κινούμενα σχέδια ταξιδεύουν για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινηματογράφου του Annecy (14-19 Ιουνίου 2021), το μεγαλύτερο γεγονός κινουμένων σχεδίων στον πλανήτη, παρουσιάζοντας στο παγκόσμιο κοινό, αλλά και σε 13.000 διαπιστευμένους επαγγελματίες του χώρου τού animation το καλύτερο πρόσωπο της τρέχουσας ελληνικής παραγωγής.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται μέσα από το ψηφιακό της περίπτερο (Hellenic Pavilion), μια πρωτοβουλία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ- Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Συγκεκριμένα, μέσα από το Hellenic Pavillion θα συμμετάσχουν στην επαγγελματική αγορά του Annecy (MIFA) 15 διαπιστευμένοι επαγγελματίες, θα προβληθούν με στοχευμένο τρόπο πάνω από 80 δημιουργικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το animation στη χώρα μας και θα παρουσιαστούν 18 έργα animation σε εξέλιξη (2 σειρές, 4 ταινίες μεγάλου μήκους και 12 μικρού μήκους) και 32 ολοκληρωμένα έργα (2 σειρές, 30 ταινίες μικρού μήκους)

Ο Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ δήλωσε: «Στηρίζουμε σταθερά και έμπρακτα το ελληνικό ταλέντο στα κινούμενα σχέδια και αισθανόμαστε ικανοποίηση καθώς, κάθε χρονιά που περνά, επιβεβαιώνεται η αυξανόμενη εξωστρέφεια του οπτικοακουστικού κλάδου της χώρας».

Ο Βασίλης Κ. Καραμητσάνης, πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, συμπλήρωσε πως «παρά τις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία στον οπτικοακουστικό τομέα παγκοσμίως, τα αντανακλαστικά της Πολιτείας στην υποστήριξη της εγχώριας παραγωγής υπήρξαν γρήγορα, με αιχμή του δόρατος τη χρηματοδότηση 25 ταινιών μικρού μήκους μέσω ειδικού προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έτσι, η κοινότητά του ελληνικού animation παραμένει δυνατή και αναπτύσσεται διαρκώς».

Ο Μάρκος Χολέβας, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ, ανέφερε σχετικά: «Το σύνθημα Greece Animated αντανακλά την αισιοδοξία για το μέλλον του animation στην Ελλάδα, που συνδυάζεται και με τη δυναμική της φετινής παρουσίας του στο Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά του Annecy. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, αφενός γιατί εδώ και χρόνια συσπειρώνει τους Έλληνες animators εμπνεόμενη από το πάθος και το συνεργατικό πνεύμα τους, και αφετέρου γιατί οργανώνει και συντονίζει με επιτυχία τη διεθνή τους παρουσία μέσα από τις δράσεις της. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου βρίσκεται δίπλα τους, και με την παρουσία του στο Annecy αλλά και με την πολιτική του, καθώς ο νέος χρηματοδοτικός κανονισμός του αντιμετωπίζει με αναπτυξιακό πνεύμα το animation με στόχο να το καταστήσει ισότιμο με τα άλλα κινηματογραφικά είδη».

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της ASIFA Hellas, στην ιστοσελίδα www.asifahellas.eu και στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης www.fb@asifahellas και www.instagram.com/asifa_hellas

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, 08:35Πηγή