Το πιο ψηλό στο δυτικό ημισφαίριο μπαλκόνι με θέα

0
111


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 12:12

Τους πρώτους επισκέπτες καλωσόρισε το «Edge», το υψηλότερο στο δυτικό ημισφαίριο μπαλκόνι με θέα. Σε ύψος 335 μέτρων από την είσοδο του Hudson Yards, στην West Side του Μανχάταν, σχεδιάστηκε για να «φέρει τους επισκέπτες εκτός του πεδίου άνεσής τους». Βρίσκεται στον 100ό όροφο του υψηλότερου κτηρίου της περιοχής και διαθέτει ένα μερικώς υάλινο δάπεδο και υάλινα παραπέτα που σχηματίζουν γωνία.

Τόσο η «Άκρη (ή, Μύτη)» όσο και ο υπόλοιπος ουρανοξύστης σχεδιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο KPF (τα εσωτερικά σχεδίασε το γραφείο Rockwell Group).

Η πρόσβαση στο «Edge» γίνεται μέσω του «The Shops & Restaurants», του mall στο εσωτερικό του Hudson Yards. Τους επισκέπτες υποδέχεται μια πολυμεσική εμπειρία -σχεδιασμένη από το LAB at Rockwell Group- και, στη συνέχεια, ένας ανελκυστήρας τους μεταφέρει εντός 52 δευτερολέπτων στην 700 τετραγωνικών μέτρων πλατφόρμα θέασης. Η οποία προεξέχει σχεδόν 24 μέτρα από τον 100ό όροφο του κτηρίου, προσφέροντας ανεπανάληπτη πανοραμική θέα του φημισμένου περιγράμματος κτηρίων στον ορίζοντα της Νέας Υόρκης – αλλά και πέρα από αυτό. Το μάτι φτάνει σε απόσταση 129 χιλιομέτρων!

Στο μέσον της πλατφόρμας, οι επισκέπτες με θάρρος διασχίζουν μια υάλινη επιφάνεια, βλέποντας τους δρόμους του Μεγάλου Μήλου, εκατό ορόφους πιο χαμηλά. Ενθαρρύνονται να ακουμπήσουν στα ύψους 2,7 μέτρων υάλινα παραπέτα, για να έχουν ακόμη καλύτερη θέα. Επιπλέον, μια εξωτερική κλίμακα οδηγεί σε χώρο για να κάτσει κανείς και, άνετα, να απολαύσει τη θέα πάνω από τα υάλινα παραπέτα.

«Θέλαμε πραγματικά να δημιουργήσουμε κάτι που να δίνει δυνατότητα μιας διαφορετικής θέας της πόλης και μιας διαφορετικής εμπειρίας» εξηγεί η Marianne Kwok, διευθυντικό στέλεχος της KPF. «Δεν υπάρχουν μεταλλικά στηρίγματα στο γυαλί, και μεταξύ των τμημάτων του υπάρχουν μικρά ανοίγματα ώστε να χωρά η κάμερα ενός κινητού και να μπορεί κανείς να πάρει ανεμπόδιστα φωτογραφία» πρόσθεσε.

Έναν όροφο πιο πάνω, φιλοξενούνται εστιατόριο, μπαρ και χώρος εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα «Ήχος και Φως» του πρότζεκτ, που σχεδίασε το L’ Observatoire International, ξεκινά τον Απρίλιο. Το «Edge» υποδέχεται επισκέπτες κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο, από τις 8 το πρωί ως τα μεσάνυχτα.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 12:12

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here