Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω

43Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 15:12

Το Open Plan του Φεστιβάλ επεκτείνει τις δράσεις του και προσκαλεί τους μικρού θεατές (5-9 ετών) να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο μουσικό παραμύθι, σε απρόσμενους, μη θεατρικούς χώρους σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

Πριν από λίγες ημέρες, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσίασε το Open Plan, μία σειρά πρωτότυπων ερευνητικών δράσεων μέσα στη χειμερινή σεζόν. Εκτός από τα workshops που έχουν ήδη προγραμματιστεί για επαγγελματίες και κοινό, δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και δράσεις για τους μικρούς λάτρεις του θεάτρου.

Το Open Plan εξαπλώνεται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας και προσκαλεί την επόμενη γενιά θεατών να απολαύσει ένα ξεχωριστό μουσικό παραμύθι, με δωρεάν είσοδο για όλους.Απρόσμενοι, μη θεατρικοί χώροι της Αθήνας ανοίγουν αυτό το φθινόπωρο τις πόρτες τους σε όλη την οικογένεια, με μία παράσταση για παιδιά ηλικίας 5 – 9 ετών.

Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω είναι ένα μουσικό παραμύθι της γνωστής στιχουργού Ελένης Φωτάκη, που εμπνεύστηκαν, ντύνουν μουσικά και ερμηνεύουν ζωντανά οι Φώτης Σιώτας και Αναστάσιος Μισυρλής και αφηγείται η ηθοποιός Ηρώ Μπέζου.Στην παράσταση, οι πρωτότυπες συνθέσεις μπλέκονται με γνωστά θέματα της κλασικής μουσικής και μουσικές του κόσμου. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από το γαλλικό προκλασικό τραγούδι «Tourdion» (1530) του Pierre Attaingnant, που στα ελληνικά αποδόθηκε από τον Στάθη Χατζηιωαννίδη ως «Το ποτάμι». Άλλοτε με μουσική κι άλλοτε με τραγούδι, οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές θα παρακολουθήσουν την ιστορία του μικρού ποταμιού, που ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης, χωρίς να ξέρει πώς να είναι χαρούμενο. Στο δρόμο του ανακαλύπτει τη σοφία της ροής προς τα μπρος, της αέναης κίνησης και της συνέχειας.

Σε συνδιοργάνωση με χώρους Πολιτισμού και άλλους φορείς, το Φεστιβάλ Αθηνών ακολουθεί όλα τα ισχύοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19. Σε κάθε παράσταση υπάρχει μικρός αριθμός θεατών που έχει υπολογιστεί κατά περίπτωση, ανάλογα με την έκταση κάθε χώρου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από μικρούς και μεγάλους.

Το Ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω ξεκινά τις παραστάσεις του από τον ξεχωριστό Πύργο Βασιλίσσης στο Πάρκο Τρίτση (23/10), το όμορφο αίθριο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (24/10) και το ατμοσφαιρικό Θεατράκι Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (25/10).

Ακολουθούν το Αρχοντικό των Μπενιζέλων (1/11) και η Δημοτική αγορά Κυψέλης (7/11).

23 Οκτωβρίου: Πύργος Βασιλίσσης, Πάρκο Τρίτση

24 Οκτωβρίου: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

25 Οκτωβρίου: Θεατράκι Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς

1 Νοεμβρίου: Αρχοντικότων Μπενιζέλων

7 Νοεμβρίου: Δημοτική αγορά Κυψέλης

Αναλυτικές πληροφορίες για τους χώρους των παραστάσεων

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, 17:00

Πύργος Βασιλίσσης, Κήπος με τις μουριές / Πάρκο Τρίτση, Δημοκρατίας 67, Ίλιον.

Παράσταση για 50 άτομα

 Σάββατο 24 Οκτωβρίου, 12:00

Αίθριο Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Θουκυδίδου 13, Πλάκα

Παράσταση για 35 άτομα

Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 13.15

Θεατράκι Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς, Λεωφόρος Δεκελείας 152, Νέα Φιλαδέλφεια

Παράσταση για 50 άτομα

 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 12:00

Αρχοντικό των Μπενιζέλων, Αδριανού 96, Πλάκα

Παράσταση για 30 άτομα

Σάββατο 7 Νοεμβρίου, 12:00

Δημοτική αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42

Παράσταση για 50 άτομα

 

 

 

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ