«Το όνομα του ρόδου» επανέρχεται σε μίνι τηλεοπτική σειρά

18


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 08:38

Τριάντα και πλέον χρόνια έπειτα από την επιτυχία της ταινίας του Ζαν-Ζακ Ανό, μια μίνι σειρά παρουσιάζει μια νέα διασκευή του μπεστ σέλερ του Ουμπέρτο ‘Εκο «Το όνομα του ρόδου».

Η πολυαναμενόμενη ιταλογαλλογερμανική παραγωγή, μια σειρά οκτώ επεισοδίων διάρκειας 52 λεπτών, μεταδίδεται από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στη δημόσια ιταλική τηλεόραση και από σήμερα, Τρίτη, στο τηλεοπτικό δίκτυο OCS στη Γαλλία, ενώ τον Μάιο θα την προβάλλει το δίκτυο SundanceTV στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθώντας πιστά την πλοκή του μυθιστορήματος που κυκλοφόρησε το 1980, μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες και πωλήθηκε σε 50 εκατομμύρια αντίτυπα, η σειρά συνδέει το αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στον Μεσαίωνα με την ιστορική αφήγηση μιας ταραγμένης εποχής, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο πορτρέτο ενός από τα πιο γοητευτικά πρόσωπα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Μετά τον Σον Κόνερι, έρχεται ο Τζον Τουρτούρο, επίσης συν-σεναριογράφος και εκτελεστικός συμπαραγωγός, να υποδυθεί τον Γουλιέλμο της Μπάσκερβιλ, τον φραγκισκανό μοναχό με την απεριόριστη ευρυμάθεια και διορατικότητα.

«”Το όνομα του ρόδου” είναι ένα σπουδαίο βιβλίο που περιέχει ένα μυθιστόρημα, το θρίλερ που αφηγείται η ταινία” του Ζαν-Ζακ Ανό, εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Iταλός σκηνοθέτης Τζιάκομο Μπατιάτο.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 08:38

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ