Το 14ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Αίγινας ξεκινάει τις προβολές του στο κτήμα Κολλάτου

0
124


Το 14ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Αίγινας ξεκινάει τις προβολές του αυτή την Κυριακή 1 Αυγούστου στο κτήμα Κολλάτου.Την αφίσα φέτος, αυτή την ιδιαίτερη χρονιά για όλους αλλά και για εμάς προσωπικά φιλοτέχνησε ο ζωγράφος και αγιογράφος Μπάμπης Πυλαρινός. Με την ευαισθησία που τον διακρίνει αποτυπώνει τον Άλκη ως Άγγελο.

Με την παρουσία πολλών σκηνοθετών και συντελεστών των ταινιών που θα προβληθούν φέτος, όπως κάθε χρόνο θα ακολουθήσουν ανοικτές συζητήσεις με το κοινό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας μετά το τέλος των προβολών.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει με την παρουσία της Μαρία Ντούζα και την ταινία της «Το δέντρο και η Κούνια», προσκεκλημένοι του φεστιβάλ θα είναι ακόμα οι Βασίλης Βαφέας, Κώστας Φέρρης, Νίκος Ζερβός, Χρήστος Δήμας μαζί με τη Ζέτα Δούκα, Βαρδής Μαρινάκης, Θόδωρος Μαραγκός, Σταύρος Ιωάννου, Τάκης Σπετσιώτης, Gabriel Babsi, Αγγελική Κουρουνής, Τάκης Βογόπουλος, Μαρία Λάφη κ.α.Το φετινό φεστιβάλ έχει τη χαρά να συνεργαστεί με το Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας. Έτσι θα μεταφέρουμε το γιορτινό κλίμα της Δράμας, στην Αίγινα για μερικά βράδια!Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος μας παραχωρεί για μια αποκλειστική προβολή τις ταινίες «Ψαράδες και Ψαρέματα», παραγωγής 1961 (22’), με αφηγητή τον Σταύρο Τορνέ, σε μοντάζ του Ροβήρου Μανθούλη και την ταινία «Κοινωνική Σαπίλα» (1932, 50’) του Στέλιου Τατασόπουλου, με γαλλικούς υπότιτλους.Σας περιμένουμε με χαρά και απλότητα, και φέτος στο 14ο φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας 1-30 Αυγούστου τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.Δημήτρης, Αλέξανδρος, Μάριος και Δημήτρης Κολλάτος.

Πηγή