Η επιστήμη, η τέχνη το σωματικό θέατρo και η ψυχολογία γίνονται ένα με την κοινωνία και την ψηφιακή τεχνολογία, καθώς η ομάδα του Dare.Dance.Digitalize διοργανώνει το διήμερο φεστιβάλ dare Dance Festival (dDF) 28-29 Μαΐου στην Αθήνα, στο Cinema Ideal. Στο διήμερο θα παρουσιαστούν στο κοινό καλλιτεχνικά έργα «που δεν αναπαράγουν τις κοινωνικές συμβάσεις και αναπαραστάσεις, αλλά σκοπεύουν στο να γίνουν ένα ισχυρό μέσο που θα δίνει χώρο στο διαφορετικό και θα (συν-) διαμορφώνει το αδιαμόρφωτο», όπως αναφέρουν οι πρωτοποριακοί δημιουργοί του.
Η ομάδα αποτελείται από τον Αντώνη Μπέρτο, διαθεματικό καλλιτέχνη, performer σωματικού θεάτρου-ψυχολόγο, την Άρτεμις Μανάκου, ηθοποιό-performer σωματικού θεάτρου, κινησιολόγο και τον Βαγγέλη Παπαευαγγελίου κινηματογραφιστή- σκηνοθέτη. Από το 2018, στοχεύουν στη δημιουργία short films & videodance με έντονο καλλιτεχνικό και κοινωνικό αντίκτυπο.
Όπως αναφέρουν οι τρεις επικεφαλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το όραμα του dare Dance Festival είναι να ενώσει περισσότερους ανθρώπους και καλλιτέχνες, περισσότερες πόλεις, διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς μέσα από short films, videodance και παραστάσεις. Σε μια εποχή που οι προκλήσεις είναι τεράστιες, για εμάς είναι απαραίτητο η ομορφιά της τέχνης να εμπεριέχει περισσότερες νέες αναπαραστάσεις, περισσότερη επικοινωνία-έρευνα-συμπερίληψη και μεγαλύτερη αλήθεια και πάθος για ζωή».
Και συνεχίζουν λέγοντας: «Ψάχνουμε πίσω από την φόρμα. Επικεντρωνόμαστε στην υποκειμενικότητα και στο πως ερχόμαστε σε σχέση με οτιδήποτε μας περικλείει. Επιλέγουμε διαδρομές, κινητικές ιδέες και προσεγγίσεις με το σώμα μέσω διαφόρων πρακτικών σωματικού θεάτρου, σύγχρονου χορού, υποκριτικής και αυθεντικής κίνηση, ερευνώντας τη διάδραση αυτής της θεματολογίας με σκοπό την ανέλιξη νέων μορφών κινησιολογίας και συνειδητοποίησης του εαυτού μας ως ένα νέο ενσώματο κινούμενο φαινόμενο».
Το Dare.Dance.Digitalize επιβραβεύτηκε και χρηματοδοτήθηκε για την καινοτομία του ως διαθεματικό πρότζεκτ το 2019, από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα i-portunus creative europe, ταξιδεύοντας στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας και φέτος 3-6 Μαΐου μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ́ ́Rebuild ́ ́ του KMOP, ταξίδεψε στο Παλέρμο της Ιταλίας για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, ως ένα πρόγραμμα τέχνης και καινοτομίας για νέους και νέες, ανάμεσα σε 50 οργανισμούς από 5 Ευρωπαϊκές Χώρες.
Στο 1ο dDF του 2022 θα προβληθούν επαγγελματικές παραγωγές του Dare Dance Digitalize και μελών της ομάδας. Επίσης, videodances των συμμετεχόντων, του δίμηνου σεμιναριακού κύκλου για επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς και του ετήσιου σεμιναριακού κύκλου ατόμων χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση.
Το dDF22 αποτελεί μια πλατφόρμα για την προβολή έργων και από άλλους καλλιτέχνες που συμμερίζονται το όραμα και την αισθητική του συμμετέχοντας με videodance αλλά και ως φυσική παρουσία στη σκηνή του Ιdeal σε μια performance έκπληξη #onStage22.