Το Mykonos Art Festival 2022 είναι γεγονός

0
75


Μια μεγάλη γιορτή για την τέχνη ξεκινάει στη Μύκονο.

Εικαστικές εγκαταστάσεις γνωστών καλλιτεχνών στη Χώρα και έργα που έγιναν ειδικά για το Φεστιβάλ, video προβολές , χορός, συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής, αφιερώματα σε δημιουργούς, κινηματογράφο – για πρώτη φορά το Athens Open Air Film Festival έρχεται στη Μύκονο και θέατρο στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

Το Mykonos Art Festival 2022 φιλοδοξεί φέτος να αγκαλιάσει όλους τους χώρους της δημιουργίας, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού αλλά και τις τοποθεσίες – φορείς ιστορίας και παράδοσης.

Πρόκειται για μια βεντάλια δράσεων οι οποίες μαζί με τις εκδηλώσεις των τοπικών πολιτιστικών φορέων επιδιώκουν να καλύψουν το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης και να αξιοποιήσουν την πολιτιστική κληρονομιά και την πλούσια παράδοση της Μυκόνου.

Η επίσημη έναρξη του Mykonos Art Festival 2022, θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 28 Ιουνίου μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου με ένα σύνολο εκδηλώσεων που δίνουν τον τόνο μιας μεγάλης γιορτής. Ένα 3D mapping video θα ντύσει την πρόσοψη του Δημαρχείου, η  σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη θα τραγουδήσει αγαπημένες άριες με τη συνοδεία της κιθαρίστριας Κορίνας Βουγιούκα ενώ αμέσως μετά ακολουθεί πάρτι με DJ την Άννα Πασχαλίδου που υπόσχεται διασκέδαση μέχρι πρωίας.

Η αναγγελία της έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου από το δυναμικό  γκρουπ κρουστών Batalá. Η συνέχεια το ίδιο δυναμική και ενδιαφέρουσα. Συναυλίες…συναυλίες…και μουσικές σε όλο το νησί.

Μουσική μπαρόκ στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλοστο τσέμπαλο και τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα, συναυλία μεσαιωνικής λατρευτικής μουσικής από το Σύνολο Κέντρου Παλαιάς Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα στον Καθολικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Αλευκάνδρα. Ακόμη στο συναυλιακό πρόγραμμα συμμετέχουν ο  Δημήτρης Βασιλάκης με το κουαρτέττο του και special guest τον σπουδαίο Αμερικανό  σαξοφωνίστα Craig Bailey, η Sugahspank, οι Polis Ensemble και η Ερήνη.

Η Καίτη Γαρμπή και η Δήμητρα Γαλάνη θα μας χαρίσουν δύο ξεχωριστές βραδιές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη ένα αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο με τους Χρήστο Θηβαίο και Κώστα Θωμαϊδη.

Ξεχωριστή στιγμή για το Mykonos Art Festival 2022 η συνεργασία για πρώτη φορά με το Athens Open Air Film Festival και οι Open Air Full Moon προβολές δίπλα στο κύμα. Στις 12/7 θα απολαύσουμε τον Τζεφ Μπρίτζες ως Μεγάλο Λεμπόφσκι των Τζόελ και Ίθαν Κοέν και στις 13/7 θα γιορτάσουμε την Πανσέληνο του Ιουλίου με την Νικόλ Κίντμαν και τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ στο θεαματικό μιούζικαλ Moulin Rouge του Μπαζ Λούρμαν.

Τέλος ταξιδεύουμε στη Δήλο με τη θεατρική παράσταση Φαέθων, σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου με τους Μαρία Σκουλά, Αντρέα Κωνσταντίνου, Λάμπρο Κωνσταντέας. Ζωντανή μουσική: Σόλη Μπαρκή.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν Μυκονιάτικες καλλιτέχνες, με μουσικά και χορευτικά σχήματα παραδοσιακά και σύγχρονα, με την θεατρική παράσταση «Εμείς οι Έλληνες» από τη  Θεατρική Ομάδα Μυκόνου σε σκηνοθεσία Δομίνικου-Δημήτρη Κουκά και μικρασιάτικες γεύσεις  αφού «100 χρόνια…Μπαχαρίζει» και η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου θα κάνει τις μνήμες «γιορτή».

Δείτε το πρόγραμμα

InfoΈναρξη Σάββατο 25 Ιουνίου
Διάρκεια έως  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου
Μία παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού Π.Α.Κ.Ο.  Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ και του Δήμου Μυκόνου

Πηγή