5.4 C
Athens
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΤραγανές δίπλες

Τραγανές δίπλες

Date:

Related stories

spot_imgspot_img


Υλικά 2 κ. σ. ζάχαρη 2 κ. σ. μαγειρική σόδα 350- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια) Το χυμό από 1 λεμόνι Το χυμό από 1 πορτοκάλι 1 κ. σ. ξύδι λευκό κρασί 1/2 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο Μία πρέζα αλάτι Λάδι για τηγάνισμα Για το σιρόπι: 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1/4 φλ. τσαγιού νερό 1/2 φλ. τσαγιού μέλι Το χυμό 1/2 λεμονιού κανέλας 150 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια Εκτέλεση Τοποθετήστε τα ασπράδια αυγών στον κάδο του μίξερ, μαζί με μια πρέζα αλάτι. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ παχύρρευστο και να σχηματιστεί μια μακρόστενη κορυφή όταν σηκώνετε το σύρμα (μαρέγκες). Προσθέστε έναν έναν τους κρόκους αυγών, ενώ ανακατεύετε- περιμένετε να απορροφηθεί ο καθένας, πριν προσθέσετε άλλον έναν. Σε ένα φλιτζάνι προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και τη μαγειρική σόδα, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί και ρίξτε το στο μείγμα των αυγών. Προσθέστε το ξύδι από λευκό κρασί και τη ζάχαρη […]

Διαβάστε όλο το άρθρο

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img