Φωτογραφική έκθεση «40 χρόνια Ελλάδα

0
153


Πλούσιο φωτογραφικό υλικό με τους μεγάλους σταθμούς και τα κεντρικά πολιτικά πρόσωπα από την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας περιλαμβάνει η φωτογραφική έκθεση που παρουσιάστηκε στο Ζάππειο το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαΐου και αποτέλεσε το εικαστικό μέρος της τελετής για τον εορτασμό των 40 ετών από την προσχώρηση της χώρας μας στις ευρωπαϊκές κοινότητες, που συμπίπτει με την έναρξη του εθνικού διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Σημίτη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λουκά Παπαδήμο, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα έως τον σημερινό πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όλοι συμπεριλαμβάνονται στη φωτογραφική έκθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε το βίντεο:

 

 
Από τη Συμφωνία Σύνδεσης το 1961, την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης στο Ζάππειο το 1979, την επίσημη ένταξη το 1981, την πρώτη Ελληνική Προεδρία το 1983, το πρώτο πακέτο Ντελόρ το 1988, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, την είσοδο της χώρας μας στο ευρώ το 2001, την ένταξη της Κύπρου το 2004, τη Συνθήκη της Λισαβόνας το 2009, το πρώτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής το 2010, το δεύτερο πρόγραμμα το 2012, το τρίτο πρόγραμμα το 2015, έως και το Πακέτο Ανάκαμψης το 2020.

Τη διοργάνωση της έκθεσης είχε το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είναι ο συντονιστής του εθνικού διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Η έκθεση θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε περιφέρειες και δήμους της χώρας για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και την υπηρεσία του Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή