«Ωδή προς τη Νίκη» – Έκθεση της Όλγας Πλαστήρα στον κήπο του Επιγραφικού Μουσείου

0
106


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 11:17

Το Επιγραφικό Μουσείο, συνεχίζοντας τη σειρά των περιοδικών εκθέσεων που συνιστούν «διάλογο» των επιγραφικών τεκμηρίων της αρχαιότητας με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, φιλοξενεί την έκθεση της εικαστικού-γλύπτριας και ποιήτριας, Όλγας Πλαστήρα, με τίτλο «Ωδή προς τη Νίκη». Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Μουσείου για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και παρουσιάζεται στον εσωτερικό κήπο του, από τις 15 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Εκτίθενται έργα της εικαστικού, γλυπτά σε μάρμαρο, ενώ την έκθεση πλαισιώνουν ποιήματα Χαϊκού που εμπνεύστηκε η ίδια και αποτύπωσε εγχάρακτα σε πήλινες πινακίδες. Η έκθεση, εμπνευσμένη από την Ελληνική Επανάσταση, από τη δυναμική αυτού του μεγάλου ιστορικού γεγονότος, συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Λαμβάνει χώρα στο Επιγραφικό Μουσείο, έναν χώρο που φέρει ιστορικές μνήμες ήδη από τους πρώτους αιώνες της ελληνικής ιστορίας. Παράλληλα, εκπέμπει ένα επίκαιρο μήνυμα για τον αγώνα, στον οποίο συμμετέχουμε όλοι μας καθημερινά, ιδιαιτέρως λόγω της υγειονομικής κρίσης, ελπίζοντας να έλθουν σύντομα ως επιστέγασμα η Ελευθερία και η Νίκη.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Τετάρτη-Δευτέρα: 8:30-15:30. Κάθε Τρίτη το Μουσείο παραμένει κλειστό. Για την επίσκεψη στο Μουσείο είναι απαραίτητη η τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας από τον Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 11:17

Πηγή