Άγιος Παΐσιος: Τι θα δούμε στον δεύτερο κύκλο;

0
54

Άγιος ΠαΐσιοςΆγιος Παΐσιος

Από τα Φάρασα στον Ουρανό – Άγιος Παΐσιος: Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος», παίζει στο MEGA με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ακολουθεί την πορεία του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης.

H σειρά παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου Παϊσίου και της οικογένειάς του και καταγράφει την πορεία του προς τον μοναχισμό. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Τι θα δούμε στον δεύτερο κύκλο;

Μια αποκλειστική, άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο Γιώργος Τσιάκκας.
Ο σεναριογράφος της σειράς «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» μίλησε για τα συγκινητικά λόγια του Αγίου και όσα θα δούμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς.

«Η αρχική ιδέα για τον ‘Άγιο Παΐσιο: Από τα Φάρασα στον Ουρανό’ προέκυψε πιο παλιά όταν πρωτογνώρισα τον βίο του Αγίου μέσα από τα βιβλία. Η παράγωγη για αυτήν τη σειρά έπρεπε να γίνει σωστά. Στον πρώτο κύκλο βρήκα συγγενείς του Αγίου και μιλήσαμε αρκετά. Έπρεπε να στηθούν σωστά οι χαρακτήρες για την οικογένεια», είπε και μοιράστηκε αυτό που τον συγκίνησε κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκανε.

«Με συγκίνησε αυτό που είπε ο Άγιος Παΐσιος ‘αν μπορούσα να κόψω την καρδία μου κομμάτια και να τη μοιράσω στους ανθρώπους’. Μετά το πρώτο επεισόδιο με πήρε η ανίψια του Αγίου συγκινημένη για αυτό που είδε».

Ο σεναριογράφος αποκάλυψε ότι γνώριζε εξαρχής σε ποιον θα έδινε τον ρόλο του Αγίου.

«Πριν αρχίσω να γράφω ξέρω ποιον ηθοποιό θα έχω. Τον Προκόπη Αγαθοκλέους τον ήξερα από την Κύπρο και ήξερα ότι ήθελε να κάνει τον Άγιο Παΐσιο. Για τον Άγιο Αρσένιο είχα από την αρχή στο μυαλό μου τον Νικήτα Τσακίρογλου και ευτυχώς δέχθηκε. Για τον μικρό Αρσένιο ήθελα να βρω ένα παιδί από την Κόνιτσα. Πήγαμε σε μία κατασκήνωση της εκκλησίας και είδα ένα ντροπαλό που μου είπε πως τον λένε Παΐσιο. Όταν έδωσα στον μικρό Παΐσιο να διαβάσει τον βίο της άγιας αγάπης, το ήξερε γιατί το είχε διαβάσει την προηγουμένη μέρα».

Και συμπληρώνει:

«Ο μικρός αγαπάει τον Άγιο Παΐσιο και έχει ένα σταυρουδάκι για ευλογία από τον Άγιο. Είναι ένα ξεχωριστό παιδί ο μικρός Παΐσιος».

Ο ίδιος αποκαλύπτει τι θα δούμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς.

«Στον δεύτερο κύκλο θα δούμε τη μοναχική πορεία του Αγίου Παϊσίου και θα φτάσουμε μέχρι τον θάνατό του».

Καθημερινά νέα και εξελίξεις για την σειρά Άγιος Παΐσιος εδώ

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Γιώργος Τσιάκκας: Μετά το πρώτο επεισόδιο με πήρε η ανίψια του Αγίου συγκινημένη για αυτό που είδε”,”description”:”Ο σεναριογράφος της σειράς «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό», Γιώργος Τσιάκκας μίλησε για τα συγκινητικά λόγια του Αγίου και όσα θα δούμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς.”,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1jNWN5MW53cGJ5bnQvMjAyMi8wMy8zMS8wOS8yOV81OF82MjQ1NzQ5NmIyZTE1LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT3M53S”,”uploadDate”:”2022-03-31T09:32:39.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1ikzd1lvi8&playlistId=v-cixxvq28vnop”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}

Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου.

Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους

Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης

Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου

Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης

Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή

Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος


Το άρθρο Άγιος Παΐσιος: Τι θα δούμε στον δεύτερο κύκλο; εμφανίστηκε πρώτα στο Sports365.

Source link