Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις «Διόπτρα» στις 7 Απριλίου 2021

0
169


Θρίλερ, αστυνομικά, ελληνική λογοτεχνία, μελέτες, αυτοβελτίωση και παιδικά βιβλία περιλαμβάνονται στους νέους τίτλους των εκδόσεων «Διόπτρα».

Στην Ελληνική Λογοτεχνία σας παρουσιάζουμε το νέο ιστορικό μυθιστόρημα της Άννας Γαλανού, Στην Πόλη των Λυγμών. Μετά την τριλογία της Οι Δρόμοι της Καταιγίδας και το ταξίδι στην Ενετοκρατία και την οθωμανική κυριαρχία του 16ου αιώνα, η συγγραφέας πάει ακόμα πιο πίσω στον χρόνο, στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, την περίοδο της εικονομαχίας. Κρατώντας σε πρώτο πλάνο έναν δυνατό έρωτα, μας μεταφέρει στη Βασιλεύουσα του 7ου και 8ου αιώνα, στήνοντας ένα δραματικό σκηνικό που δεν υπολείπεται σε ίντριγκες, δολοπλοκίες και προδοσίες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Ελένη Γαληνού επιστρέφει με το νέο της βιβλίο, Σε Μαύρο Φόντο, και μια ηρωίδα που ισορροπεί μεταξύ της αλήθειας και σκοτεινών μυστικών. Τίποτα δεν είναι τυχαίο αν ξέρεις να διαβάσεις τα σημάδια της Μοίρας…

Στην Αστυνομική Λογοτεχνία, τα νέα μυθιστορήματα θα τα διαβάσετε με κομμένη την ανάσα. Μετά το best seller, Οι Φόνοι της Kίσσας, συναντούμε και πάλι τη Σούζαν Ράιλαντ και τον λογοτεχνικό ντετέκτιβ Άττικους Πυντ στο βιβλίο Οι Φόνοι του Νυχτολούλουδου του Anthony Horowitz.Παράλληλα η Sophie Hannah επιστρέφει στις ιστορίες του αγαπημένου ήρωα της Άγκαθα Κρίστι, Ηρακλή Πουαρό, με το Έγκλημα στον Λόφο της Αλκυόνης.

Μπορεί κάποιος να απαντήσει στον προβληματισμό τι είναι μοντέρνο και τι όχι; Τι είναι μόδα και ποιος ο ρόλος της; Ο Δημοσθένης Δαββέτας, καθηγητής της Φιλοσοφίας της Τέχνης στο IESA στο Παρίσι και αρθρογράφος σε μεγάλα διεθνή και εγχώρια μέσα, μας δίνει απαντήσεις γύρω από αυτά τα δύο θέματα με δύο νέα βιβλία, τη Μικρή Ιστορία της Μοντέρνας Τέχνης και τη Μικρή Ιστορία της Μόδας.

Στην Κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική Ανάπτυξη μέσα από το βιβλίο Οι Νόμοι της Ανθρώπινης Φύσης ο Robert Greene μας δείχνει τον τρόπο να αποστασιοποιηθούμε από τα συναισθήματά μας, να αποκτήσουμε αυτοέλεγχο και να αναπτύξουμε την ενσυναίσθησή μας.Στη λευκή σειρά κυκλοφορεί το Περί Θνητότητας βασισμένο σε πρωτότυπα κείμενα του Σενέκα ενώ για τους νέους μάνατζερς που μπορεί να τα βλέπουν όλα βουνό κυκλοφορεί το Όπα! Εγώ Αποφασίζω;, που θα τους δώσει τις συμβουλές που χρειάζονται ώστε να ξεχωρίσουν στη νέα τους θέση.

Στα βιβλία για παιδιά ξεχωρίζει η νέα σειρά προσχολικής ηλικίας από την Κατρίνα Τσάνταλη σε εικονογράφηση της Little Miss Grumpy με τίτλο Συλλογή Μικρά Αστέρια. Τρία ξεχωριστά βιβλία που μπορούν να διαβαστούν από την κοιλιά της μαμάς μέχρι τα βαθιά γεράματα! Στο Καληνύχτα σ’ αγαπώ, βασικός ήρωας είναι η γιαγιά, ο Ιπποπόκαμπος, μας μιλάει για την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση, ενώ Το Μικρό Κοτοπουλάκι, είναι ένα βιβλίο για τη δύναμη της αγάπης στα πιο μικρά μωρά. Αγοράζοντας αυτό το βιβλίο, ενισχύετε τον Σύνδεσμο Μωρά-Θαύματα, που στόχο έχει τη στήριξη και την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ στη Λευκωσία.
Αν ψάχνετε μια καλή πρόταση για δώρο το Πάσχα, μόλις τη βρήκατε!  

Ο Προφήτης είναι μια ανθολόγηση από το διαχρονικό έργο του σπουδαίου φιλοσόφου και ποιητή Xαλίλ Γκιμπράν, πλαισιωμένη από μια υπέροχη εικονογράφηση. Η απόδοση έχει γίνει από τον Δημήτρη Αθηνάκη και το βιβλίο μπορεί να είναι το ιδανικό δώρο για μικρούς και μεγάλους.

Για τα πιο μικρά παιδιά έρχεται Μια καμηλοπάρδαλη με λαιμουδένιο… λαιμό! Οι μικροί μας φίλοι θα διαβάσουν μια χαρούμενη ιστορία για την αυτοεκτίμηση, τη διαφορετικότητα και τη φιλία.

Οι εκδόσεις Elxis, σταθερές στο ραντεβού τους, κλείνουν το εκδοτικό μας πρόγραμμα για αυτή τη φορά με δύο νέους τίτλους. Η Παλίρροια της Καρδιάς της Judith McNaught είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Για Πάντα και το Υποταγμένοι στον Θάνατο της J. D. Robb, το τέταρτο της best seller σειράς Στον Θάνατο.

Πηγή