«Ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου. Λογικές ελάφρυνσης των βαρών από εδώ και πέρα»

0
247


ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΕΠΙΛΥΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ

• Το πρόβλημα με τους γείτονες ήταν ότι είχαν έναν εθνικιστή ηγέτη που γέμιζε τη χώρα με Φιλίππους & φαντασιώνονταν ότι είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου. Σήμερα έχουμε ανθρώπους που θέλουν να δουν με σοβαρότητα το μέλλον, βλέπουν στην Ελλάδα μια στρατηγική συμμαχία.

• Άλλαξαν το όνομά της χώρας, έβγαλαν τους αλυτρωτισμούς από το Σύνταγμα, τις ονομασίες των δημ. οργανισμών, των δρόμων, του αεροδρομίου, των πινακίδων αυτοκινήτων. Συμφώνησαν να δηλώσουν ότι η γλώσσα τους είναι Νοτιοσλαβική και ότι η αρχαία μακεδονική κληρονομιά ανήκει στην Ελλάδα.

ΣΚΑΝΔΑΛΑ & ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ

• Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, υπήρξε σπατάλη δημοσίων πόρων. Tο ποιός και με ποιό τρόπο και μέσω ποιών προσώπων έγινε αυτό θα το ψάξει η δικαιοσύνη.

• Κάθε φορά που η αντιπολίτευση καλείται να απαντήσει σε υπαρκτά σκάνδαλα που τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια λέει «Πετσίτης». Το έκαναν όταν προέκυψε το ζήτημα των 240 εκατ. ευρώ για το rebate, η ποινική δίωξη για τα 400 εκατ. θαλασσοδάνεια, η καταδίκη, του κ. Ν. Γεωργιάδη κοκ.

ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ

• Η αποπληρωμή τμήματος των δανείων του ΔΝΤ είναι η δεύτερη σημαντικότερη στιγμή μετά την έξοδο από τα προγράμματα, το καλοκαίρι του 2018. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αυστηρότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και οι λάθος επιλογές που επιβλήθηκαν, ερχόντουσαν από την πλευρά του ΔΝΤ.

• Η ιστορική αυτή εξέλιξη διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την χώρα μας. Η οικονομία υπεραποδίδει, όλοι οι δείκτες είναι θετικοί, οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την ικανότητα της Ελλάδας. Κερδίζουμε βαθμούς ελευθερίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

• Το πολιτικό σκηνικό σήμερα αναδιατάσσεται. Η μεγάλη προοδευτική παράταξη αποκτά ταυτότητα ξανά χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αντίληψη που έχουμε για τον πατριωτισμό και το μέτωπο μας απέναντι στον ακροδεξιό λαϊκισμό και τον εθνικισμό είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας.

• Οι αξίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι οι αξίες του δημοκρατικού κόσμου της μεταπολίτευσης, είναι οι αξίες της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

• Βασικό δίλημμα των εκλογών είναι αν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία σε ένα ασφαλές πλαίσιο, ή θα γυρίσει πίσω σε μια εποχή ελλειμμάτων του δημόσιου πλούτου και περιορισμού των κατακτήσεων των πολλών.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

• Με το δόγμα της πολυδιάστατης-ενεργητικής εξωτερ. πολιτικής, η χώρα απέκτησε αυξημένο κύρος &αυτοπεποίθηση στη διεθνή σκηνή. Έχει προχωρήσει σε σειρά κρίσιμων γεωπολιτικών συμμαχιών, μέσα από τριμερείς συνεργασίες, με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιορδανία και σύντομα με την Παλαιστίνη.

• Δεν μας χαροποιεί το γεγονός ότι η Τουρκία παίρνει αποστάσεις από τον ευρωπαϊκό δρόμο. Δεν θέλουμε μια αποσταθεροποιημένη Τουρκία, αλλά αντίθετα εργαζόμαστε για αποκλιμάκωση και διπλωματική επίλυση των κρίσεων. Αυτό ωφελεί τις ελληνοτουρκικές και ευρω-τουρκικές σχέσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

• Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου. Σχεδιάζουμε την εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης, κυρίως για τους πολίτες που έχουν πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα. Μετά το Πάσχα θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό για μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης.

 

 



Ελληνική Δημοκρατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here