Πώς οι καμπάνιες viral link μπορούν να είναι χρήσιμες

0
243
Πώς οι καμπάνιες viral link μπορούν να είναι χρήσιμες

Πώς οι καμπάνιες viral link μπορούν να είναι χρήσιμες.

Οι καμπάνιες viral link μπορούν να είναι χρήσιμες.

Μια καμπάνια viral link μπορεί να είναι χρήσιμη αν είναι πολύ στοχευμένη για τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που θα αγοράσουν και θα έχει ως αποτέλεσμα συνδέσμους από σχετικές ιστοσελίδες.

Κατά τη γνώμη μου, η αξία των εκστρατειών viral link βρίσκεται λιγότερο στη δημιουργία συνδέσμων αλλά κυρίως στη δημιουργία αναγνωρισιμότητας. Η οικοδόμηση της αναγνωρισιμότητας μιας εταιρείας έχει μεγάλη αξία.

Πώς οι καμπάνιες viral link μπορούν να αποτύχουν.

Ωστόσο, όσο πιο γενική είναι η εκστρατεία, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να οδηγήσει σε σχετικούς συνδέσμους. Σε αυτό το σενάριο, η αξία μπορεί να μην βρίσκεται στο πλαίσιο της κατάταξης, της κατασκευής συνδέσμων και του SEO.

Η δημιουργία ενός viral διαγωνισμού ή άλλη παρόμοια μορφή για να αποκτήσετε συνδέσμους μπορεί συχνά να οδηγήσει σε άσχετους εισερχόμενους συνδέσμους. Η Google δεν βαθμολογεί θετικά τους άσχετους συνδέσμους.

Η σελίδα και/ή το άμεσο πλαίσιο του συνδέσμου πρέπει να έχουν σημαντική σχέση με την ιστοσελίδα με τον οποίο συνδέεται.

Εάν ο σύνδεσμος έχει σχέση με το θέμα της viral καμπάνιας, τότε τέτοιου είδους σύνδεσμοι μπορούν να βοηθήσουν στην ταξινόμηση αυτού του web site για το συγκεκριμένο θέμα.

Ένας φίλος μοιράστηκε μαζί μου την ιστορία μιας εταιρείας που διοργάνωσε μια καμπάνια για την real estate εταιρεία τους. Η καμπάνια ήταν ένας διαγωνισμός για το χειρότερο φωτογραφικό real estate πορτραίτο στον κόσμο.

Για πολλά χρόνια μετά από αυτό, η ιστοσελίδα τους απέτυχε να καταταγεί για σημαντικές φράσεις, αλλά έλαβε πολύ κίνηση για φράσεις όπως ο χειρότερος κτηματομεσίτης στον κόσμο.

Πώς οι καμπάνιες viral link μπορούν να είναι χρήσιμες

Τώρα φανταστείτε bloggers και ειδησεογραφικές οργανώσεις που συνδέονται με μια ιστοσελίδα λιανικής πώλησης παιχνιδιών. Επειδή ο λιανοπωλητής παιχνιδιών δημιούργησε το μεγαλύτερο αρκουδάκι στον κόσμο.

Όλοι οι σύνδεσμοι έχουν σαν πλαίσιο το μεγαλύτερο αρκουδάκι στον κόσμο. Η σελίδα προορισμού με την οποία συνδέονται είναι η σελίδα viral link για το μεγαλύτερο αρκουδάκι στον κόσμο.

Αυτός ο ιστότοπος θα καταταχθεί σχετικά με το μεγαλύτερο αρκουδάκι στον κόσμο. Όμως, αυτές οι χιλιάδες σύνδεσμοι δεν θα βοηθήσουν αυτόν το website για τα σημαντικά ερωτήματα αναζήτησης.

Επειδή κανένας από αυτούς τους συνδέσμους δεν προέρχεται από το πλαίσιο ενός συγκεκριμένου παιχνιδιού ούτε συνδέεται με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι.

Έτσι, πώς μπορεί αυτή η ιστοσελίδα να καταταγεί για ένα yo-yo, όταν όλοι οι σύνδεσμοί του αφορούν το μεγαλύτερο αρκουδάκι στον κόσμο;

Μην παραμελήσετε την οικοδόμηση αναγνωρισιμότητας με μια εκστρατεία viral link. Τα viral links ως στρατηγική μπορούν να είναι χρήσιμα. Απλά μην περιμένετε μια εκστρατεία με viral links εκτός θέματος να οδηγήσει σε αλλαγές στην κατάταξη.

Ανακατεύθυνση των viral links σε άλλη σελίδα

Αυτή είναι μια στρατηγική που δεν έχει πλέον ισχύ. Αυτή η στρατηγική χρονολογείται από τις ημέρες που το Digg ήταν δημοφιλές.

Το σχέδιο ήταν η δημιουργία πολλών viral link (άσχετων) σε μια σελίδα με viral links.

Στη συνέχεια, μετά από μήνες, η σελίδα καταργούταν και πραγματοποιούταν μια μόνιμη ανακατεύθυνση 301 στην αρχική σελίδα ή σε μια σελίδα προϊόντος.

Αυτό δεν λειτουργεί πλέον και έχει παύσει να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια.

Η Google δεν θα εκχωρήσει σήματα PageRank ή συνάφειας μέσω μιας ανακατεύθυνσης εάν δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των δύο σελίδων.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.