Fun(k)y Stories από τον πρωτοποριακό καλλιτέχνη Στέλιο Γενεράλη

0
153


Ο Στέλιος Γενεράλης μέσα από την ιδιόρρυθμη καλλιτεχνική ματιά του, σατιρίζει και καυτηριάζει τα «κακώς κείμενα» που μαστίζουν την καθημερινότητα της σύγχρονης κοινωνίας με τη σειρά μουσικών βίντεο «Fun(k)y Stories».Η σειρά παρουσιάζεται εν είδει ψηφιακού βιντεο-κόμικ σε αυτοτελή «τεύχη», με funk μουσική και πρωτότυπα βίντεο εικόνων & animation, τα οποία έχει επιμεληθεί εξ ολοκλήρου ο ίδιος.

«Funny ή Funky..? Ίσως και τα δυο.. Ιστορίες για σκέψη και περισυλλογή.. Η ζωή είναι μερικές φορές αστεία με funky τρόπο..» Στέλιος Γενεράλης
 Τα τεύχη (μέχρι σήμερα) :

Τεύχος #1Στο 1ο τεύχος της σειράς με τίτλο «The New Way» (Ο Νέος Τρόπος), σχολιάζεται με ευφυή τρόπο η σκληρή αλήθεια που κρύβεται πίσω από την εκμετάλλευση επίδοξων νέων που επιζητούν τη δημοσιότητα με οποιοδήποτε τίμημα.

Δείτε το βίντεο:

Τεύχος#2Στο 2ο τεύχος της σειράς με τίτλο «It’s Called P.R.» (Λέγεται Δημόσιες Σχέσεις), σατιρίζεται το παρασκήνιο της μουσικής βιομηχανίας που συντηρείται από ομάδες ατόμων κοινής αισθητικής και ηθικής, οι οποίοι επωφελούμενοι καίριες θέσεις που κατέχουν, λειτουργούν ως τροχοπέδη στις τέχνες προσδοκώντας ίδια οφέλη.

Δείτε το βίντεο:


 Τεύχος#3Στο τεύχος#3 με τίτλο «Squizzz..!» (Το Ζούληγμα), σατιρίζεται η ανεξέλεγκτη υπερέκθεση της βιομηχανοποιημένης σεξουαλικότητας σε ακατάλληλες ηλικίες, η οποία σε συνδυασμό με τη γονεϊκή παραμέληση, έχει δημιουργήσει γενιές νέων ανθρώπων με διαπροσωπικά και ψυχικά αδιέξοδα.

Δείτε το βίντεο:


 Τεύχος#4Στο τεύχος#4 με τίτλο «Sofa War» (Ο Πόλεμος του Καναπέ), σατιρίζεται η ζοφερή πτυχή της τεχνητής νοημοσύνης που ελέγχει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας μετατρέψει τους «χρήστες» της σε «προϊόντα».

Δείτε το βίντεο:


 Τεύχος#5Στο τεύχος#5 με τίτλο «Fast and Easy Learner» (Γρήγορος και Εύκολος Μαθητευόμενος), παρατηρούνται διάσπαρτες ειδήσεις από την καθημερινότητά μας, οι οποίες εμφανίζονται σχεδόν πάντα με συγκεκριμένη σειρά κι αποτελούν ενδείξεις επικείμενης πολεμικής σύγκρουσης, καθώς και μερικές από τις βασικές αιτίες που τροφοδοτούν έναν πόλεμο, πάντα με απώτερο σκοπό το κέρδος.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Λίγα λόγια για τον Στέλιο Γενεράλη:Ο Στέλιος Γενεράλης είναι κρουστός και μουσικός παραγωγός. Ξεκίνησε να παίζει κρουστά από πολύ μικρή ηλικία, και αργότερα ερασιτεχνικά με άλλους μουσικούς.
Στην εφηβεία εμφανίζεται σε διάφορους χώρους της underground Ελληνικής σκηνής (AN Club, Φιξ, κ.ά.) για να συνεχίσει αργότερα ως επαγγελματίας μουσικός.
Με την ενηλικίωση, βρέθηκε να δουλεύει ως λογιστής στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζοντας παράλληλα να παίζει επαγγελματικά. Ταυτόχρονα, άρχισε να συνθέτει και να ασχολείται με τη μουσική τεχνολογία της καταγραφής, ηχογράφησης, sequencing, κλπ., μελετώντας μεγάλες μουσικές μορφές όπως Frank Zappa, Quincy Jones, Gustav Holst, κ.ά..Σημαντικότερη στιγμή της ζωής του, είναι η γνωριμία του με τη συνθέτιδα και βιρτουόζο του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια (και μετέπειτα σύζυγο του), η οποία διέκρινε την ιδιόρρυθμη μουσικότητά του και του έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, όχι μόνο επί σκηνής, αλλά και στις διαδικασίες εντός των στούντιο.
Σήμερα εργάζεται ως μουσικός παραγωγός στην εταιρεία Zoe Music όπου επιμελείται τις κυκλοφορίες και την διοργάνωση των συναυλιών.

Δείτε όλη τη σειρά εδώ (playlist link):

 

Πηγή