«IRIS», μια εγκατάσταση φωτός σε πλατεία της Μαδρίτης

0
145


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022, 10:20

 Έως το τέλος του χρόνου, ένα λαμπυρίζον μάτι στην Plaza de Canalejas της Μαδρίτης θα κοιτά και τους διαβάτες που περνούν από κάτω από το μπλε-κόκκινο «στέγαστρό» του και τον ουρανό επάνω. «Σαν την εικόνα ενός μακρινού γαλαξία» σχολιάζει η ομάδα του στούντιο ντιζάιν Brut Deluxe τη site-specific εγκατάσταση που ακούει στο όνομα «IRIS».

Το στούντιο κρέμασε περισσότερα από 100.000 LED σχηματίζοντας ένα δίχτυ χρωμάτων σε ύψος εννιά μέτρων από το έδαφος. Με διάμετρο 50 μέτρων, από ψηλά η εγκατάσταση μοιάζει με έναν κρατήρα αλλά μόλις πλησιάσει το drone, το έργο τέχνης ζωντανεύει καθώς το φως γίνεται πιο έντονο και όπως πάλλεται προσθέτει ρεαλιστικές λεπτομέρειες.


 

Η εγκατάσταση απλώνεται σε έκταση μεγαλύτερη των 2.000 τετραγωνικών μέτρων ενώ το συνολικό μήκος των καλωδίων με τα LED ανέρχεται σε δύο χιλιόμετρα. Επιπλέον, δύο «σφαίρες» στην εγκατάσταση έχουν διάμετρο ενός μέτρου η κάθε μία και συνεχώς αλλάζουν χρώμα. Το στούντιο Brut Deluxe διευκρίνισε ότι η κατανάλωση ενέργειας των 102.600 LED της «IRIS» ανέρχεται μόνο σε 2,1 κιλοβάτ ανά ώρα.



Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022, 10:20

Πηγή