Βραδιά αποθέωσης στο Ηρώδειο για τους Μαρία Φαραντούρη, Τάση Χριστογιαννόπουλο και Μίλτο Λογιάδη!

0
83


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022, 11:14

Όποιος δεν κατάφερε τη Δευτέρα που μας πέρασε να είναι στο Ηρώδειο- κι ήταν πολλοί αυτοί που αναζητούσαν ματαίως ένα εισιτήριο- έχασε μια μοναδική βραδιά, και κυριολεκτούμε.Αναφερόμαστε στο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών με την Μαρία Φαραντούρη, τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, την ορχήστρα της ΚΟΑ και τις χορωδίες της ΕΡΤ και του Δήμου της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Το έργο που παρουσιάστηκε ήταν στο κύριο μέρος το Canto General, οκτώ από τα δεκατρία του μέρη, σε ποίηση Πάμπλο Νερούντα και στο δεύτερο μέρος ένα απάνθισμα των τραγουδιών του Θεοδωράκη πάνω στην ποίηση των Σεφέρη, Ελύτη, Λόρκα, Ρίτσου, Καμπανέλλη και Αναγνωστάκη.

Ένα κατάμεστο Ηρώδειο από σχεδόν πέντε χιλιάδες θεατές, Έλληνες και ξένους, με το μεγαλύτερο μέρος του να αποτελείται από νεότερες ηλικίες, ένιωσε την ανάταση που προσφέρει η υψηλή τέχνη. Αναγνώρισε τη γνήσια ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία και κατάλαβε τη διεθνή απήχηση της.

Η Μαρία Φαραντούρη αποθεώθηκε, όλοι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο της την πολύ μεγάλη καλλιτέχνιδα, που η παρουσία της και η ερμηνεία της προσθέτει και κορυφώνει πάντα το έργο που υπηρετεί. Αποθέωσαν και τη ψυχική μεγαλοσύνη,τη σεμνότητα και τη συνέπεια που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα της.

Το έργο του Μίκη απέδωσε εξαίρετα κι ο διεθνής μας βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος δίνοντας σε υψηλό επίπεδο τη δική του κλασική διάσταση.

Εξαιρετικός ο πεπειραμένος μαέστρος Μίλτος Λογιάδης που διηύθυνε και συντόνισε το μουσικό σύνολο, χορωδίες και σολίστ σε ένα δύσκολο πολυρρυθμικό και απαιτητικό έργο όπως το Canto General. Την οργάνωση παραγωγής επιμελήθηκε η Cantabile Art Events.Ευχή μας είναι κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Αθηνών να περιλαμβάνει βραδιές με μεγάλα ελληνικά έργα που αποτελούν τον πλούτο της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022, 11:14

Πηγή