Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Νοσοκομείου Ρίου: «Η ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ήταν ο τρίτος θάνατος»

0
74

Για την υπόθεση της Πάτρας μίλησε ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Νοσοκομείου Ρίου που έδωσε μάχη για να σώσει τη μικρή Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή καρδιάς.

«Έγινε σαν κινηματογραφική ταινία και έχασε και τη σοβαρότητά της.

Δεν μου αρέσει που βγαίνουν αρκετοί που δεν γνωρίζουν το θέμα, μιλάνε, έχουν άποψη, έχει γίνει πιο περίπλοκη η ιστορία, έχουν μπει παθολογοανατόμοι, ιατροδικαστές, τσακώνεται ο ένας, τσακώνεται ο άλλος.

Η αγκαλιά που είχα αναφέρει αφορούσε τις δομές που έχουν με παιδί, ήθελα να περάσω αυτό το μήνυμα αλλά δυστυχώς δεν έγινε κατανοητό. Δεν είχε να κάνει με τη μονάδα. Η μονάδα έκανε με πάρα πολλή προσοχή αυτά που έπρεπε να κάνει. Το θέμα είναι αν η Πολιτεία καταλάβει ότι πραγματικά η αγκαλιά αυτή δεν ήταν μεγάλη, ας την επεκτείνει.

Και δεν θα την επεκτείνει με το να βρισκόμαστε στην τηλεόραση και να μιλάνε οι  ιατροδικαστές για περιστατικά που δεν έχουν δει αλλά με το να μας φωνάξει και να μας πει: “Τι θεέλτε; Θέλετε να έχετε ένα κόκκινο τηλέφωνο να μιλάτε απευθείας με την Εισαγγελία; Να σας προστατεύει το σύστημα καλύτερα;

Εμείς τα είπαμε όλα πάντως, έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη».

Σε ερώτηση για το εάν τα λάθη που έγιναν από ειδικούς οδήγησαν στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας απάντησε:

«Νομίζω ΄τι έχετε καλή εικόνα από την πρώτη στιγμή για το πώς έγιναν τα πράγματα. Εμείς επιληφθήκαμε του τρίτου παιδιού που είχε ήδη υποστεί μία σοβαρότητα υποξική εγκεφαλοπάθεια που το παιδάκι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα ξαναμιλούσε ούτε θα ξαναπερπατούσε. Είχε ήδη τελειώσει το δράμα γιατί εγώ θεωρώ ότι η ανακοπή στο Καραμανδάνειο ήταν ο τρίτος θάνατος».


 

The post Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Νοσοκομείου Ρίου: «Η ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ήταν ο τρίτος θάνατος» appeared first on Znews.