Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η συγκινητική της ομιλία στο ΑΠΘ – «Στα 34 μου κλήθηκα χωρίς να φταίω να δημιουργήσω τη ζωή μου από την αρχή ξεκινώντας υπό του μηδενός»

0
74

Τιμητικό βραβείο από το ΑΠΘ για το ψυχικό της σθένος έλαβε η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε εκδήλωση με θέμα «Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία» που  πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ιατρικής

Η κοπέλα που είδε τη ζωή της να αλλάζει ριζικά μετά την επίθεση με το βιτριόλι, συγκίνησε το κοινό μιλώντας για το σοκ που υπέστη, τον Γολγοθά των χειρουργείων και τη μάχη με την κατάθλιψη.

«Έκανα 20 μέρες στο νοσοκομείο να μιλήσω αρχικά στη μητέρα μου. Στα 34 μου κλήθηκα χωρίς να φταίω να δημιουργήσω τη ζωή μου από την αρχή ξεκινώντας από το μηδέν ή καλύτερα υπό του μηδενός» είπε στο κοινό.

«Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ. Και λέω ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει. Οπότε πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα», τόνισε η Ιωάννα.

«Εγώ, ό,τι έκανα, το έκανα προσπαθώντας να επιβιώσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου. Αλλά για μένα είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση, το ότι μέσα από όλο αυτό το πολύ άσχημο, έχει βγει κάτι όμορφο για πολλούς ανθρώπους» είπε.

Στην ερώτηση από πού άντλησε το σθένος, απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι λίγο σύνθετο. Δηλαδή η δύναμη προήλθε σίγουρα από τον χαρακτήρα μου κι από την ψυχή μου πιστεύω. Αλλά πήρα δύναμη και από την οικογένειά μου και από τους γιατρούς. Έχω λάβει απίστευτη υποστήριξη, πάρα πολλή υποστήριξη κυρίως από τον κόσμο. Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ και λέω, ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει. Οπότε πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα».

The post Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η συγκινητική της ομιλία στο ΑΠΘ – «Στα 34 μου κλήθηκα χωρίς να φταίω να δημιουργήσω τη ζωή μου από την αρχή ξεκινώντας υπό του μηδενός» appeared first on Znews.