Οικονομική κρίση στη Σρι Λάνκα: Δεκάδες εξοργισμένοι πολίτες εισέβαλαν στην προεδρική κατοικία και έκαναν βουτιές στην πισίνα

0
76

Εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Σρι Λάνκα, ένα πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην προεδρική κατοικία, σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα  φυγαδεύτηκε λίγα λεπτά πριν από την εισβολή.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ο Μαχίντα Αμπιγουαρντάνα, ο πρόεδρος θα παραιτηθεί την άλλη εβδομάδα.

«Για να εξασφαλίσει μια ειρηνική μετάβαση, ο πρόεδρος δήλωσε ότι επρόκειτο να παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου», τόνισε ο Αμπιγουαρντάνα στην τηλεόραση.

Είναι αντιμέτωπη με τεράστια έλλειψη συναλλάγματος, που δεν της επιτρέπει να εισάγει επαρκείς ποσότητες τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προϊόντων.

Μιλώντας από τη Σρι Λάνκα, Έλληνας κάτοικος ανέφερε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» εξήγησε ότι τα άτομα που εισέβαλαν στην προεδρική κατοικία δεν είναι αναρχικά στοιχεία αλλά ως επί το πλείστον φοιτητές που διαμαρτύρονται για τη φτώχεια.

The post Οικονομική κρίση στη Σρι Λάνκα: Δεκάδες εξοργισμένοι πολίτες εισέβαλαν στην προεδρική κατοικία και έκαναν βουτιές στην πισίνα appeared first on Znews.