Πέθανε ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης

0
119


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, 21:26

Έφυγε από τη ζωή. σε ηλικία 67 ετών. ο διακεκριμένος σκηνοθέτης της όπερας και του θεάτρου Βασίλης Νικολαΐδης,Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.  

«Έφυγε ακόμα ένας αγαπημένος μου. Βαριά θλίψη και οδύνη. Ο σπουδαίος μας σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης με τις τόσες επιτυχίες και το μεγάλο έργο έφυγε από κοντά μας. Η τελευταία του παράσταση ήταν μαζί μας πέρυσι το θρυλικό “Αλλοίμονο στους Νέους” στο θέατρο Κορονέτ που το σταμάτησε ο κορονοϊός. Λατρεμένε μου Βασίλη, σ’ ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες, ήθος και γνώση» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Βασίλης Νικολαΐδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θεατρολογία στο Παρίσι, με ειδικό θέμα τη σκηνοθεσία όπερας. Το 1985 άρχισε να σκηνοθετεί, κυρίως μουσικά έργα. Από το 1991, συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή, από το 1992, με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και από το 2000, με το Εθνικό Θέατρο. Από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2014 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Παράλληλα, από το 1988 άρχισε να σκηνοθετεί στο ραδιόφωνο. Συνεργάστηκε με μεγάλους ηθοποιούς της πιο παλιάς γενιάς, όπως τη Μαίρη Αρώνη, τον Νίκο Τζόγια, τη Μαρία Αλκαίου, αλλά και με νεώτερους, όπως τη Ρένη Πιττακή, τη Λυδία Κονιόρδου, τη Λυδία Φωτοπούλου, τον Γιάννη Μπέζο, τον Γιώργο Παρτσαλάκη, τον Δημήτρη Καταλειφό.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, 21:26

Πηγή