Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής «Η Επανάσταση του 1821»

0
146


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, 15:40

Έναν online παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821» διοργανώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, από τον οποίο θα προκύψουν τα γραμματόσημα της επόμενης σειράς και μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής των ΕΛΤΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 9 Μαΐου 2021.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://1821.elta.gr/, που σχεδίασαν τα ΕΛΤΑ ειδικά για το διαγωνισμό, τα παιδιά μπορούν να κατεβάσουν το πρότυπο περίγραμμα του γραμματοσήμου, να ζωγραφίσουν ελεύθερα μέσα εκεί, με έμπνευση από την Επανάσταση του 1821 και, στη συνέχεια, να φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν τη ζωγραφιά τους στην πλατφόρμα για να συμμετέχει στο διαγωνισμό και στην «ψηφιακή» έκθεση.

Έπαθλα:

• Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με το έργο τους, ως αναμνηστικό δώρο.

• Οι δώδεκα πρώτοι που θα περάσουν στον τελικό θα κερδίσουν – επιπλέον – ένα ακόμα ιδιαίτερο δώρο από τη συλλογή δώρων Art Post Collection.

• Ωστόσο, οι τέσσερις ζωγραφιές που θα διακριθούν (δύο από παιδιά ηλικίας 7-10 ετών και δύο από παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) θα λάβουν το μεγάλο έπαθλο: θα γίνουν γραμματόσημο και θα ταξιδέψουν την αλληλογραφία σε όλον τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά θα αποτελέσουν την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» που θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021 και θα διατίθεται από όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://1821.elta.gr/


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, 15:40

Πηγή