Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μαύρος Πιτ του Γουόλτ Ντίσνεϊ

0
149


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 08:24

Φιγούρα των κινουμένων σχεδίων, δημιουργία του Γουόλτ Ντίσνεϊ και του άμεσου συνεργάτη του Eμπ Άιγουερκς. Είναι ο πιο διάσημος κακός, αν και συμπαθής πολλές φορές, του Μίκι Σίτι και ο κυριότερος αντίπαλος του Μίκι Μάους. Ειδικεύεται στο ριφιφί, αλλά σχεδόν πάντα είναι ο εύκολος στόχος του επιθεωρητή Ο’ Χάρα.

Η πρώτη εμφάνιση του Μαύρου Πιτ (σκέτος Pete στα αγγλικά) σε κόμικς έγινε το 1930 στην ιστορία «Η Κοιλάδα του Θανάτου». Όμως, το κινηματογραφικό ντεμπούτο του πιο συμπαθητικού κατεργάρη του Μίκι Σίτι είχε γίνει πολύ πριν, στις 15 Φεβρουαρίου 1925, στην ταινία κινουμένων σχεδίων του Ντίσνεϊ «Η Αλίκη λύνει τον γρίφο». Αυτό σημαίνει ότι o ανθρωπόμορφος αρκούδος γεννήθηκε πριν από τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Μίκυ Μάους.

Η πρώτη φορά που κονταροχτυπήθηκαν οι δυο τους ήταν το 1928, στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Ατμόπλοιο Γουίλι». Ακόμα και όταν ο Πιτ νομίζει ότι έχει συλλάβει το τέλειο σχέδιο, κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά, ο Μίκι είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνει τον μεγαλόσωμο κατεργάρη και να καταστρέφει τα όνειρά του για εύκολο κέρδος.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώνει τις δυνάμεις του με τον εύστροφο Τίγρη ή το δυναμικό Μαύρο Φάντασμα για να πετύχει τον σκοπό του, το αποτέλεσμα όμως παραμένει πάντα το ίδιο. Πάντως, τίποτα δεν μπορεί να πτοήσει ή να τρομάξει τον Μαύρο Πιτ, εκτός φυσικά από τις αγριοφωνάρες της αγαπημένης του Τρουντ, μπροστά στην οποία ο πιο διάσημος κακός του κόσμου γίνεται αρνάκι.

Πηγή:sansimera.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 08:24

Πηγή