Συγκινημένοι στα αποκαλυπτήρια τιμητικής στήλης σε πλατεία του Χαλανδρίου που ονομάστηκε «πλατεία Γρηγόρη Μπιθικώτση»

0
69


Σε κλίμα συγκίνησης και σεμνότητας, απολύτως ταιριαστό με τη δωρικότητα της προσωπικότητας και της φωνής του Γρηγόρη Μπιθικώτση, έγιναν στο Χαλάνδρι,  τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, από τον δήμαρχο της πόλης, Σίμο Ρούσσο, τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής στήλης, για τον μεγάλο ερμηνευτή, στην πλατεία Αρκαδίας και Ολύμπου, που πλέον φέρει το όνομά του, ως πλατεία «Γρηγόρη Μπιθικώτση».

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννησή του, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, της πόλης που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο «Σερ» του πενταγράμμου,  θέλοντας να τον τιμήσει, για την τεράστια προσφορά του, στον πολιτισμό και στην ιστορία της μουσικής, προχώρησε, στην κίνηση αυτή!

«Η απόφαση για την τοποθέτηση τιμητικής στήλης στην πλατεία των οδών Ολύμπου και Αρκαδίας, αποτελεί εκπλήρωση μιας ανεφάρμοστης εδώ και 17 χρόνια δέσμευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, και ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο έργο του», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος!

 Πλήθος κόσμου, έδωσαν το παρών τους, η φιλαρμονική του δήμου, «έντυσε» τη γιορτή, με τις μελωδίες και τα τραγούδια του Γρηγόρη Μπιθικώτση, ενώ τα δύο του παιδιά, η Άννα και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, δεν μπόρεσαν να κρύψουν, την συγκίνησή τους, για αυτή την τόσο τιμητική στιγμή, για τον πατέρα τους. Η πλατεία στις οδούς, Αρκαδία και Ολύμπου, φέρει πλέον το όνομα «Γρηγόρης Μπιθικώτσης», όπου την κοσμεί πλέον,  η τιμητική στήλη, που φιλοτέχνησε, ο Νίκος Ζήβας!

Τόσο ο Γρηγόρης, όσο και η Άννα, που αυτή την περίοδο, κάνουν ένα live tour σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας μία μοναδική συναυλία, στη μνήμη του πατέρα τους, μιλώντας για εκείνον, και ευχαριστώντας τον δήμαρχο αλλά και τους δημότες Χαλανδρίου, για αυτή την κίνηση αγάπης, τιμής και μνήμης, στον πατέρα τους, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

 

 

 

 

Πηγή