Το νέο τραγούδι του Γιάννη Μαθέ

0
123


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021, 11:33

Ο Γιάννης Μαθές, κυκλοφόρησε το καινούριο του τραγούδι «Στέλλα» ή αλλιώς ένα τραγούδι για τη σωματική και ψυχολογική βία.

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές και ο στιχουργός Μάνος Σαγκρής παρουσιάζουν ένα νέο τραγούδι, με τίτλο «Στέλλα», εμπνευσμένο από το θέμα της σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης. Ένα ζήτημα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, μέσα από καταγγελίες από τον χώρο του θεάτρου
και της μουσικής, αποκαλύπτοντας ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα παθογένειας της σύγχρονης κοινωνίας, αυτό της κατάχρησης εξουσίας και του εκφοβισμού.

«Στέλλα δεν είναι μόνο η γυναίκα που κακοποιείται. Είναι το αγόρι, το παιδί, η σύζυγος, η μητέρα, ο εργαζόμενος, ο “κατώτερος”, ο αδύναμος, ο “διαφορετικός”, ο σκύλος, το γατί και το καμένο μας δεντράκι.
Είναι η ψυχή μας στο μαχαίρι των “ισχυρών”. Είμαστε εμείς. Η ζωή μας. Μια μικρή φοβισμένη κοπέλα.”Δεν κρατάμε πια μαχαίρι”. Υπόσχεση και χρέος απέναντί της. Γιατί τώρα; Για να μην αργήσει, ούτε λεπτό παραπάνω, το δικαίωμα στο χαμόγελο και στη χαρά. Κανένας μόνος πια.Τώρα είμαστε όλοι μαζί.

Αφιερωμένο σ’ αυτούς που μίλησαν, αλλά και στους σιωπηλούς με τα εκκωφαντικά μάτια».

Γιάννης Μαθές / Μάνος Σαγκρής, Φλεβάρης 2021

Ακούστε το τραγούδι:

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021, 11:33

Πηγή