19.7 C
Athens
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΠώς να κάνετε σπιτικό γαύρο μαρινάτο

Πώς να κάνετε σπιτικό γαύρο μαρινάτο

Date:

Related stories

Σαλάτα ζυμαρικών με αγγούρι και λεμόνι

Σαλάτα ζυμαρικών με αγγούρι και λεμόνι -...

Η νέα έκδοση του Volkswagen T-Roc είναι… ονειρική

Η νέα έκδοση του Volkswagen T-Roc είναι…...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «In Motion for Safety»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «In Motion...

Σημαντική πιστοποίηση για την Toyota Hellas

Σημαντική πιστοποίηση για την Toyota Hellas -...
spot_imgspot_img


Υλικά 1/2 κιλό φρέσκο γαύρο 2- 3 κ. σ. αλάτι Κόκκινο ξύδι όσο χρειάζεται για να καλύψει το γαύρο Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να καλύψει τα ψάρια 1 σκελίδα σκόρδο Κόκκοι πιπεριού Μαϊντανό για το σερβίρισμα Εκτέλεση Τοποθετήστε τον καθαρισμένο γαύρο σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις και πασπαλίστε με αλάτι μεταξύ των στρώσεων. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σκεύος στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Αφαιρέστε από το σκεύος και ξεπλύνετε πολύ καλά, τοποθετήστε τα ψάρια με τον ίδιο τρόπο στο ίδιο σκεύος (πλύντε τα πρώτα) και καλύψτε τα με ξύδι από κόκκινο κρασί. Σκεπάστε και αφήστε πάλι στο ψυγείο για 5- 6 ώρες. Ξεπλύνετε και πάλι πολύ καλά και στεγνώστε. Τοποθετήστε τι γαύρο σε ένα αεροστεγές δοχείο και περιχύστε με ελαιόλαδο (φροντίστε να καλύψει όλο το ψάρι) με μερικές φέτες σκόρδο και μερικούς κόκκους πιπεριού ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει. Ο γαύρος θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες (ή και περισσότερο) μέσα στο ελαιόλαδο. Σερβίρετε πασπαλισμένο με […]

Διαβάστε όλο το άρθρο

Latest stories

spot_img