23.8 C
Athens
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΧατζηδάκης: Δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη για αύξηση των φορολογικών συντελεστών

Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη για αύξηση των φορολογικών συντελεστών

Date:

Related stories

Τα νέα Audi Α6 e-hybrid συνδυάζουν την σπορ πολυτέλεια και την ηλεκτρική τεχνολογία

Στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2025...

Το Volkswagen Polo γιορτάζει 50 χρόνια ιστορίας

Το Volkswagen Polo γιορτάζει 50 χρόνια ιστορίας...

Η SEAT γιορτάζει 75 χρόνια στην αυτοκίνηση

Η SEAT γιορτάζει 75 χρόνια στην αυτοκίνηση...

Πρωτεϊνική τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Newsbeast

Πρωτεϊνική τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Newsbeast ...
spot_imgspot_img


Κατηγορηματική ήταν η διάψευση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, σε ενδεχόμενη αύξηση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση των συντελεστών. Βασική μας επιδίωξη είναι η αύξηση των εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και σε επόμενο στάδιο η μείωση των συντελεστών».ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ανέφερε επίσης ότι «μελετάμε ένα νέο σύστημα δικαιότερης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών». Και αυτό θα συμβεί, όπως σημείωσε, μέσα από την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, ώστε να γίνονται διασταυρώσεις. Επίσης σημείωσε ότι θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και η δέσμευση με τις 10 παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός (διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών, υποχρεωτικά ηλεκτρονικά βιβλία μέσω myDATA, παρεμβάσεις Airbnb κ.λπ.).
Όλα τα παραπάνω θα έρθουν μέσα από έναν νέο φορολογικό νόμο που θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους.
Σε ότι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε τουριστικό πακέτο, καφέ κ.α. ο υπουργός τόνισε ότι είναι ένα θέμα του προϋπολογισμού του 2024 και όπως τόνισε «θα σταθμίσουμε τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα»ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σε ότι αφορά το προσχέδιο που θα κατατεθεί την Δευτέρα σημείωσε ότι θα καταγράφεται η πρόοδος της οικονομίας, όσο και η καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Ο Κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν συνεχίζεται το μέτρο του Market Pass, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έρχεται και απαντάει με άλλους τρόπους, όπως η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι 3ετίες στο ιδιωτικό τομέα με το ξεπάγωμα αυτών και τα αυξημένα επιδόματα για κάποιες άλλες κατηγορίες επιδομάτων».
Και κατέληξε, «εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει από τον προϋπολογισμό και δεν χαρίζουμε το δικαίωμα της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν».

Πηγή

Latest stories

spot_img