23.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΖεστό κρασί

Ζεστό κρασί

Date:

Related stories

Η SEAT γιορτάζει 75 χρόνια στην αυτοκίνηση

Η SEAT γιορτάζει 75 χρόνια στην αυτοκίνηση...

Πρωτεϊνική τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Newsbeast

Πρωτεϊνική τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Newsbeast ...

Σαλάτα ζυμαρικών με αγγούρι και λεμόνι

Σαλάτα ζυμαρικών με αγγούρι και λεμόνι -...

Η νέα έκδοση του Volkswagen T-Roc είναι… ονειρική

Η νέα έκδοση του Volkswagen T-Roc είναι…...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «In Motion for Safety»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «In Motion...
spot_imgspot_img


Υλικά 1 μπουκάλι (750 ml) κόκκινο ξηρό κρασί 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ (ή λικέρ πορτοκάλι) 1 πορτοκάλι, κομμένο σε ροδέλες (και ξεφλουδισμένο, αν θέλετε ένα λιγότερο πικρό ποτό) 8 ολόκληρα γαρύφαλλα 2 ξυλαράκια κανέλας 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο 2 έως 4 κ. σ. ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ανάλογα με τη γεύση (ή το γλυκαντικό της αρεσκείας σας) Προαιρετικές γαρνιτούρες: φέτες εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι ή/και λάιμ), επιπλέον ξυλάκια κανέλας, επιπλέον γλυκάνισος Εκτέλεση Προσθέστε το κρασί, το κονιάκ, τις φέτες πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατέψτε για λίγο για να συνδυαστούν. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε και αφήστε το κρασί να σιγοβράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σουρωτήρι, αφαιρέστε και πετάξτε τις φέτες πορτοκαλιού, τα γαρύφαλλα, τα ξυλάκια κανέλας και τον γλυκάνισο.  Δοκιμάστε το ζεστό κρασί και προσθέστε επιπλέον γλυκαντικό αν χρειάζεται. Σερβίρετε ζεστό σε πυρίμαχες […]

Διαβάστε όλο το άρθρο

Latest stories

spot_img
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο