23.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΠώς να φτιάξετε σπιτική φοκάτσια

Πώς να φτιάξετε σπιτική φοκάτσια

Date:

Related stories

Η SEAT γιορτάζει 75 χρόνια στην αυτοκίνηση

Η SEAT γιορτάζει 75 χρόνια στην αυτοκίνηση...

Πρωτεϊνική τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Newsbeast

Πρωτεϊνική τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Newsbeast ...

Σαλάτα ζυμαρικών με αγγούρι και λεμόνι

Σαλάτα ζυμαρικών με αγγούρι και λεμόνι -...

Η νέα έκδοση του Volkswagen T-Roc είναι… ονειρική

Η νέα έκδοση του Volkswagen T-Roc είναι…...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «In Motion for Safety»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «In Motion...
spot_imgspot_img


Υλικά 6 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα) 1 2/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό 1 1/2 κ. γλ. στιγμιαία μαγιά 3 φλ. τσαγιού αλεύρι (για παρασκευή ψωμιού) 1 1/2 κ. γλ. αλάτι 4 κ. σ. ελαιόλαδο 3 κ. σ. φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόψτε τη ρίζα των σκελίδων σκόρδου. Κλείστε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο, καλύπτοντάς τες εντελώς. Τοποθετήστε το αλουμινόχαρτο με το σκόρδο στο φούρνο για 1 ώρα, μέχρι οι σκελίδες να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να μαλακώσουν. Πιέστε τις σκελίδες σκόρδου για να τις απελευθερώσετε από τη φλούδα τους και αφήστε στην άκρη. Προσθέστε το νερό, τη μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί το μείγμα και να μην παραμείνουν σβόλοι αλευριού. Καλύψτε το μπολ με πλαστικό και βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες. Την επόμενη μέρα, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε […]

Διαβάστε όλο το άρθρο

Latest stories

spot_img