25.7 C
Athens
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΕιδήσειςΤι πρέπει να προσέξουμε στην αγορά του μπακαλιάρου για το παραδοσιακό τραπέζι...

Τι πρέπει να προσέξουμε στην αγορά του μπακαλιάρου για το παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

Date:

Related stories

Λεμονάτες γαρίδες με ρύζι και ντοματίνια

Λεμονάτες γαρίδες με ρύζι και ντοματίνια -...

Τηγανητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας

Τηγανητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας - Newsbeast...

Τα νέα Audi Α6 e-hybrid συνδυάζουν την σπορ πολυτέλεια και την ηλεκτρική τεχνολογία

Στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2025...

Το Volkswagen Polo γιορτάζει 50 χρόνια ιστορίας

Το Volkswagen Polo γιορτάζει 50 χρόνια ιστορίας...
spot_imgspot_img

[truncate_matched]

Οδηγίες από την Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας

Τον κίνδυνο παραπλάνησης στην αγορά του μπακαλιάρου για το παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας και υπενθυμίζει τα εξής:

1. Οι αυθεντικοί υγράλατοι ή αλίπαστοι (παστοί) μπακαλιάροι προέρχονται από περιοχές του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και της Γροιλανδίας. Η ελληνική αγορά προμηθεύεται τον μπακαλιάρο κυρίως από τον Ατλαντικό και από Ισλανδία, Φιλανδία και Νορβηγία.

2. Το παστωμένο ψάρι με την ονομασία λινγκ, πωλείται συνήθως δίπλα από τον αυθεντικό υγράλατο μπακαλιάρο, επομένως έχει μεγάλη σημασία να ελέγχουμε τις ταμπέλες του ιχθυοπωλείου. Κάποιοι προμηθευτές αναγράφουν με μικρότερα γράμματα το χαρακτηριστικό «Λίνγκ» ή «Ling» και με μεγαλύτερα γράμματα την περιοχή προέλευσης, π.χ. Ισλανδίας.

3. Τόσο ο αυθεντικός μπακαλιάρος όσο και το λίνγκ, έχουν κόκαλα οπότε η αναγραφή τού χαρακτηριστικού αυτού δεν είναι επαρκής για την αποφυγή της σύγχυσης.

4. O μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δυο του πλευρές. Αν δεν είναι ορατή και από τις δύο πλευρές αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί μπορεί η γραμμή από τη μία πλευρά του ψαριού να είναι κρυμμένη εξαιτίας του φιλεταρίσματος.

5. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ποιότητα του καλού μπακαλιάρου, όπως και κάθε ψαριού, από το χρώμα του. Πρέπει να είναι λευκός, χωρίς κηλίδες ή κίτρινη απόχρωση και να μην επιλέγουμε ψάρι με ορατές αλλοιώσεις ή κιτρινισμένο χρώμα.

«Επιλέγουμε, πάντοτε, τις αγορές μας μετά από έρευνα ποιότητας και τιμής» καταλήγει η ανακοίνωση.

[/truncate_matched]

Διαβάστε όλο το άρθρο

Latest stories

spot_img