Πώς η παγκόσμια χρηματοδότηση μειώθηκε κατά την πανδημία

0
223

Ο coronavirus έχει επηρεάσει αρνητικά ολόκληρο τον κόσμο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο από την εμφάνισή του τον Δεκέμβριο του 2019.

Σχεδόν όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της παγκόσμιας πανδημίας. Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε ύφεση και αρκετές από αυτές καταρρέουν οικονομικά.

Αυτή η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά την παγκόσμια χρηματοδότηση και δημιουργεί χάος στη παγκόσμια οικονομία.

Αυτή η χαοτική οικονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας προσελκύει την προσοχή του Βασίλη Μηλιώνη.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμη, ο Βασίλης Μηλιώνης είναι ένας διάσημος Έλληνας επενδυτής και επιχειρηματίας στο χώρο των ακινήτων. Ως επενδυτής, ανησυχεί επίσης για το πώς ο κοροναϊός επηρεάζει αρνητικά τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας χρηματοδότησης.

Όπως γνωρίζουμε, λόγω της επιδημίας του κορανοϊού, ο κόσμος αντιμετωπίζει επί του παρόντος μείωση της οικονομικής ανάπτυξης φέτος. Η οικονομική ανάπτυξη μειώνεται από 2,9% σε 2,4%. Ο αριθμός φαίνεται μικρός, αλλά επηρεάζει πλήρως την παγκόσμια χρηματοδότηση.

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να βιώνουν την οικονομική ύφεση επειδή οι παραγωγικές δραστηριότητες έχουν μειωθεί εξαιρετικά. Αυτό συνέβη επειδή οι άνθρωποι αναγκάζονται να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις για να σταματήσουν την εξάπλωση του κοροναϊού. Με έναν μεγάλο αριθμό περιορισμών που ισχύουν σε πολλές χώρες, είναι δύσκολο να κάνουμε παραγωγικές δραστηριότητες. Δεν είναι δυνατή η χρησιμοποίηση πρώτων υλών, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους και πολλά άλλα πράγματα εμποδίζουν τις εταιρείες να παράγουν τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, η παγκόσμια χρηματοδότηση ασφαλώς και επιβραδύνεται. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις θα εξετάσουν αυτήν την δυσμενή κατάσταση ακόμα πιο διεξοδικά.

Έτσι, ενθαρρύνει τους ανθρώπους να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους. Ας ελπίσουμε ότι οι κυβερνήσεις των πληγέντων χωρών θα εφαρμόσουν πολιτικές για να βοηθήσουν τις εταιρείες να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια αυτού του δύσκολου χρόνου.

Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους. Επειδή η οικονομία των χωρών τους εξαρτάται επίσης από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Έτσι, οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται για να σώσουν την οικονομία. Όχι μόνο για να είναι αισιόδοξοι, ο Έλληνας επιχειρηματίας προτείνει επίσης στους ανθρώπους να είναι σοφοί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here