Ένα έργο τέχνης στο Ανατολικό Λονδίνο

0
98


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 13:00

Φως και χαρά δίνει η τοιχογραφία «Walala Parade» πάνω από τα καταστήματα – συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς καφέ «Deeny’s» – στη Leighton High Street στο Ανατολικό Λονδίνο.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερης κλίμακας δημόσια έργα τέχνης στη βρετανική πρωτεύουσα, και έγινε πραγματικότητα μετά την επιτυχή έκβαση της εκστρατείας crowdfunding της Spacehive για τη χρηματοδότηση της συνεργασίας της καλλιτέχνιδος Καμίγ Ουαλαλά (Camille Walala) με την καλλιτεχνική συλλογικότητα Wood Street Walls.

Το πρότζεκτ εγκρίθηκε αφότου συγκεντρώθηκε το ποσό των 40.000 λιρών Αγγλίας (ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δεσμεύθηκε για συνεισφορά ύψους 25.000 λιρών), και η Γαλλίδα καλλιτέχνις προσκάλεσε τους Λονδρέζους να συμβάλουν στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου ψηφίζοντας διαδικτυακά την προτίμησή τους, πριν την έναρξη των εργασιών.

Για τη διαδικασία εμπλοκής της τοπικής κοινότητας στο πρότζεκτ, η ομάδα που εργάστηκε μαζί με την Ουαλαλά και τη συλλογικότητα Wood Street Walls σχολίασε στο Designboom: «Οι άνθρωποι στο “Deeny’s” δούλεψαν πολύ επιζητώντας συμφωνία από όλους τους τοπικούς επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων σ’ όλο το μήκος της σειράς των καταστημάτων, η οποία έχει συμβάλει στο να δημιουργηθούν σχέσεις μεταξύ των καταστηματαρχών και στο να γεννηθεί ενθουσιασμός, κάνοντάς την (σ.σ. τη σειρά καταστημάτων) προορισμό και δίνοντας ώθηση στην επισκεψιμότητα».Πηγη: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 13:00

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here