«Έρως-ήρως» στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

0
182Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020, 15:01

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει την παράσταση «Έρως-ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε διασκευή- σκηνοθεσία Νίκου Κουσούλη,στο πλαίσιο του νέου θεσμού  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Πρόκειται για θεατρική  διασκευή διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. H παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, στην Ημαθία, την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις 20.00.

Είχε μάθει προ ημερών ότι η μάννα της την επανδρολογούσε μ’ ένα νοικοκύρην στεργιώτην, από κει πέραν απ’ τα Εικοσιτέσσερα Χωριά. Πού τον ηύρε; Τάχα δεν υπήρχαν γαμβροί εις την πατρίδα, εις το ωραίον χωρίον, το παραθαλάσσιον; Και δεν ήτο αυτός, εις μεταξύ όλων, καλός γαμβρός; Διατί εβιάζετο η μάννα της; Αλλά διατί να υποπτεύση ότι εκείνη ήτο αυτή, η εύμορφη κόρη; Από πού κι ως πού; Τάχα δεν υπήρχον άλλαι νύμφαι; Όχι, δεν ηδύνατο να το πιστεύση ότι ήτον αυτή. Το Αρχοντώ είχε καιρόν.

Το γνωστό διήγημα «Έρως-ήρως»,που έγραψε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης το 1897, μιλά για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα με κεντρικό χαρακτήρα τον Γιώργη, έναν νεαρό ναύτη, που αναγκάζεται να μεταφέρει με τη βάρκα του την Αρχοντώ, τον κρυφό έρωτα του, και τον πλούσιο γέρο με τον οποίο μόλις την πάντρεψε με το ζόρι η μάνα της.

Συντελεστές:Κείμενο: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νίκος Κουσούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος ΤσολερίδηςΗθοποιοί: Ιωάννα Γεωργαντά, Ηλίας Κουγιουμτζής, Σταυρούλα Κουλούρη, Κωνσταντίνος Λιάρος.

Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, ΗμαθίαΠαρασκευή 21 Αυγούστου, στις 20.00ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣΗ εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
 
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.Προκρατήσεις εδώ:  https://digitalculture.gov.gr/?s=%CE%88%CF%81%CF%89%CF%82+%CE%89%CF%81%CF%89%CF%82

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here