Αλάμπρα, το μνημείο της Γρανάδας άνοιξε εκ νέου για το κοινό

0
139


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, 08:17

Η Αλάμπρα, στη Γρανάδα, το κόσμημα αυτό της ισλαμικής αρχιτεκτονικής στην Ιβηρική και ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία στην Ισπανία, άνοιξε ξανά από σήμερα για τους επισκέπτες, έπειτα από τρεις μήνες που παρέμεινε κλειστή λόγω της πανδημίας.

«Είμαι υπερήφανη που βρίσκομαι εδώ και είμαι το πρώτο άτομο που επισκέφθηκε την Αλάμπρα» αφότου ξανάνοιξε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριάνα Κάστρο Μεντόσα.

Για να σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία αυτή, η 36χρονη Μεξικανή που ζει πλέον στην όμορφη πόλη στη νότια Ισπανία, είχε τη δυνατότητα να χτυπήσει την καμπάνα στον Πύργο της Σκοπιάς, «ένα σύμβολο ελπίδας για όλους», σύμφωνα με την ίδια.

Αυτήν τη φορά, το προνόμιο να επισκεφθούν μετά το άνοιγμά της την Αλάμπρα, ένα μνημείο που συνήθως επισκέπτονται αθρόα οι τουρίστες από όλο τον κόσμο, το είχαν οι κάτοικοι της πόλης. Και τούτο γιατί η πλήρης ελευθερία στις μετακινήσεις δεν πρόκειται να αποκατασταθεί στην Ισπανία έως την Κυριακή, την ημέρα που θα ανοίξουν και πάλι τα ισπανικά σύνορα για τους Ευρωπαίους πολίτες. Όμως οι παραθεριστές από τον υπόλοιπο κόσμο δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ισπανία μέχρι την 1η Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, 08:17

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here