Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας

0
116


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020, 20:14

Φωτογραφίες-Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού την Πέμπτη 21 Μάη διοργάνωσαν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα στο Θησείο, στην πλατεία Jacqueline de Romilly, Το δρώμενο συνδυάζει τραγούδι και κίνηση και απευθύνεται σε δεκάδες περαστικούς, ενώ παράλληλα παρόμοιες δράσεις πραγματοποιούνται σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως στο Σύνταγμα με ψηφιακές εκτυπώσεις εικαστικών έργων και μουσική από βιολιά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα δρώμενα που ξεκίνησαν από το Θησείο και κατευθύνθηκαν προς το Ηρώδειο: 

 

 

 

 

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

«Τα βήματά μας, βήματα  πολλών.Βήματα χιλιάδων.Βήματα όσων έπεσαν.Βήματα όσων σηκώθηκαν.Βήματα όσων άκουσαν.Βήματα όσων φώναξαν.19.00 στο Θησείο, Πλατεία Ζακλίνη ντε Ρομιγί (Jacqueline de Romilly Square)

   Σκοπός μας είναι αυτήν την  ημέρα που γιορτάζει ο πολιτισμός, να ενώσουμε όλοι τα βήματα μας. Γιατί όλοι είμαστε κομμάτι του πολιτισμού. Ας γίνουμε κομμάτι του κοινού βηματισμού  Στις 21 Μάη γινόμαστε κομμάτι ενός βηματισμού. Μιας παγκόσμιας σκηνής που μας ενώνει.  Ενωνόμαστε με τους εργαζόμενους του κόσμου και όλοι μαζί προχωράμε μπροστά.*Φέρτε τα παπούτσια σας. Γιατί ποιος περπάτησε χωρίς παπούτσια; θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα χρησιμοποιηθεί στο δρώμενο. Δεν θα κακοποιηθεί, δεν θα μπει σε κίνδυνο».

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020, 20:14

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here