Η επιτυχημένη performance «Μια Βόλτα στο Πάρκο» επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

0
154


Η επιτυχημένη performance «Μια Βόλτα στο Πάρκο» επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με μια σειρά video που υλοποιούνται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με τη δημιουργική συνεργασία των καταξιωμένων καλλιτεχνών Δημοσθένη Γρίβα (σκηνοθεσία βίντεο – μουσική επιμέλεια) καιΤζωρτζίνας Κακουδάκη (δραματουργία – θεατρική σκηνοθεσία).

Είτε γνωρίζετε ήδη το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είτε όχι, η σειρά «ψηφιακών ξεναγήσεων» Μια βόλτα στο Πάρκο ρίχνει ένα διαφορετικό φως στο γνώριμο τοπίο. Γνωστοί ηθοποιοί της νέας γενιάς αναλαμβάνουν τον ρόλο του «ξεναγού» σε έναν περίπατο όπου η φύση, η ιστορία, η ποίηση, το τραγούδι και η προσωπική αφήγηση συνθέτουν μια διαφορετική κάθε φορά διαδρομή. Έτσι, κάθε ηθοποιός μας συστήνει το «δικό του» Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Η αρχή γίνεται με την Κόρα Καρβούνη που περπατά μαζί μας στο Πάρκο, κρατώντας στα χέρια της την Αιολική γη του Ηλία Βενέζη, ανακαλώντας αποσπάσματα από το σπουδαίο έργο της λογοτεχνίας μας.Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει η Ηρώ Μπέζου, που μας ξεναγεί στο Πάρκο μέσα από τραγούδια εποχής, συνθέτοντας έναν μοναδικό μουσικό περίπατο.

Την περίοδο που προηγήθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανέθεσε στον Δημοσθένη Γρίβα (σκηνοθεσία βίντεο – μουσική επιμέλεια) και την Τζωρτζίνα Κακουδάκη (δραματουργία – θεατρική σκηνοθεσία) τη δημιουργίαμιας σειράς βίντεο της performance ΜιαΒόλτα στο Πάρκο.Έτσι, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτέλεσε και πάλι αφορμή για έμπνευση και δημιουργία. Η αρχική, θεατρική εκδοχή αυτών των περιπάτων με τη συμμετοχή κοινού (promenadeperformance),που υλοποιήθηκε την περίοδο 2019-2020 με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος και δραματουργού ΤζωρτζίναςΚακουδάκηκαι των ηθοποιών Ορφέα Αυγουστίδη, Κόρας Καρβούνη, Ηρώς Μπέζου, Αργύρη Ξάφη, Αργύρη Πανταζάρα, Λένας Παπαληγούρα, Μιχάλη Σαράντη και Μιχάλη Συριόπουλου,γνώρισε μεγάλη επιτυχίακαι έλαβε ενθουσιώδη σχόλια από τους θεατές.

Η σειρά #snfccAtHome, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η Κόρα Καρβούνη αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου ως αριστούχος το 2002. Έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα διεθνούς ρεπερτορίου κι αρχαίου δράματος στο Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο οδού Κεφαλληνίας και το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών με Έλληνες και διεθνείς σκηνοθέτες.Έχει συμμετάσχει σε ελληνικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για τις ερμηνείες της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.Η Ηρώ Μπέζου αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου το 2009. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Χουβαρδά, Θωμά Μοσχόπουλο, Ακύλλα Καραζήση, Τάκη Τζαμαριά, Γιάννη Μπέζο, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Χάρη Φραγκούλη, Άρη Μπινιάρη, Μαρία Πανουριά, Παντελή Δεντάκη, Βασίλη Κουκαλάνι, Μπάμπη Γαλιατσάτο, Λίλυ Μελεμέ, Γιώργο Δάμπαση, Ανέστη Αζά,  Έκτορα Λυγίζο.Στον κινηματογράφο έχει  παίξει σε ταινίες των: Γιώργου Σιούγα, Στέργιου Πάσχου, Γιάννη Κορρέ, Θανάση Τρουμπούκη, Χρήστου Νταμπακάκη, Λευτέρη Γιαννακουδάκη, Ελένης Μητροπούλου, The Boy.To 2019 τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την παράσταση «Το Φιντανάκι» του Παντελή Χορν.Αποσπάσματα της Αιολικής γης του Ηλία Βενέζη χρησιμοποιούνται στο βίντεο με την ευγενική παραχώρηση των κληρονόμων του, Μαριάννας και Ελένης Κοσμετάτου.Δείτε το βίντεο

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here