Η Underground Youth Orchestra γίνεται Greek Ambassador στην καμπάνια #greecefromhome

0
112


Η Underground Youth Orchestra συμμετέχει ως Greek Ambassador στην καμπάνια#greecefromhome του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.Το περιεχόμενο της πλατφόρμας του ΕΟΤ αναπτύσσεται γύρω από την ιδέα του σπιτιού (home).Δεδομένου ότι ο κορωνοϊός έχει περιορίσει στο σπίτι σχεδόν 1 δις ανθρώπους στον πλανήτη, όπως και τους ίδιους τους Έλληνες, ανοίγουμε σε όλο τον κόσμο, διαδικτυακά, το σπίτι μας, δηλαδή τη χώρα μας και όσα η Ελλάδα πρεσβεύει σε ιδέες, αξίες, εμπειρίες.    Ταυτόχρονα ανοίγουμε διαδικτυακά και τα ίδια μας τα σπίτια ως Έλληνες για να καλωσορίσουμε όσους δεν μπορούν πλέον να βρεθούν κοντά μας, ξένους και Έλληνες.Σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των Τεχνών, του Αθλητισμού, κ.ά., συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

H Underground Υouth Orchestra αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει  τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ κύριο Ηλία Τζιώρα για την πρόσκληση συμμετοχής σε αυτήν τη θαυμάσια  πρωτοβουλία, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Η Ορχήστρα ξεκινά τις πρόβες της έπειτα από την υποχρεωτική δίμηνη αποχή:«Στόχος μας η σταδιακή επαναφορά της ορχήστρας στην πολιτιστική δραστηριότητα μέσα από τις καινούργιες συνθήκες που διαμορφώνονται από τον κορωνοϊό…» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της UYO, Κώστας Ηλιάδης.

Δείτε το βίντεο της UYO:

 

Under ground Υouth Orchestra  
 
Η UYO ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών, που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο του σπιτιού του μαέστρου (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων.Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-25 ετών και από το 2019 στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Η υπεύθυνη για την εκπαίδευση  ομάδα καθηγητών αποτελείται από τους επαγγελματίες μουσικούς: Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Franc Shestani, Όσβαλντ Αμιράλη, Μιχάλη Ραμό, Κώστα Σίσκο και Μαρίνο Τρανουδάκη. Καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της UYO είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Μέχρι τώρα η δραστήρια Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 συναυλίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το 2016 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό δίνοντας μια συναυλία στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο του Tübingenκαι το 2018 στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου σε συνεργασία με το JuliusSternInstitute.Το 2019 προσκαλείται στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Young EuroClassic στο Βερολίνο. Τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ για την συγκεκριμένη χρονιά ήταν η Ελλάδα και την συναυλία διηύθυνε ο διάσημος αρχιμουσικός ChristophEschenbach.

Η UYO έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Έλλη Πασπαλά και έχει συμπράξει με τη Μαρία Φαραντούρη και τη Δήμητρα Γαλάνη, ενώ το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο «THE UNDER GROUND YOUTH ORCHESTRA LIVE» με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες της.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here