Ιστορικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας διοργανώνει το Σάββατο η «Σχεδία»

0
168


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020, 17:50

Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» διοργανώνει το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, περίπατο στη ζωντανή κληρονομιά της Αθήνας, με έμφαση στην αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης. Οδηγός θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος, όπως αναφέρει ανακοίνωση του περιοδικού.

«Στην καρδιά του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Αθήνας διασώζονται πολύ περισσότερα παλιά κτήρια απ’ όσα νομίζουμε, ιδιαίτερα από τον Μεσοπόλεμο, κτήρια του εκλεκτικισμού αλλά και του πρώιμου μοντερνισμού, όπως και πολύ ενδιαφέροντα κτήρια της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης, συνθέτοντας ένα μοναδικό αμάλγαμα, αρχιτεκτονικό, πολεοδομικό, κοινωνικό. Ένα χαρμάνι από μυρωδιές, από χρήσεις, από είδη που πωλούνταν. Και όλο αυτό το απόθεμα δεν είναι κάτι το μουσειακό, το νεκρό, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, κάτι απολύτως ενεργό, που μετέχει της καθημερινότητάς μας», εξηγεί στην ανακοίνωση ο κ. Βατόπουλος.

«Η ιδέα είναι να κινηθούμε στην ακτίνα από την οδό Περικλέους και την πλατεία της Αγίας Ειρήνης ως την πλατεία Κλαυθμώνος, στην περίμετρο της παλιάς εμπορικής πόλης, κάνοντας κάποιες στάσεις για να δούμε διασωθέντα ιστορικά κτήρια και μετόπες κτηρίων. Θα επιχειρήσουμε όλον αυτόν τον ιστό της παλιάς εμπορικής Αθήνας να τον αποκρυπτογραφήσουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ένας περίπατος που θα είναι γόνιμος σε σκέψεις, πέρα από τις εικόνες», περιγράφει ο κ. Βατόπουλος.

Αφετηρία (στις 11.00) και σημείο τερματισμού του περιπάτου θα είναι το σπίτι της «Σχεδίας», Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν ένα νόστιμο μπραντς.

Το περιοδικό σημειώνει, πως η κράτηση είναι απαραίτητη. Τηλέφωνο «Σχεδίας»: 2130231220

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020, 17:50

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here