Ο Γιώργος Ανδρέου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Κορίνα Λεγάκη στη Σύρο

0
137


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 16:55

Το συναυλιακό μέρος του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2020» για τον μήνα Αύγουστο ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.Το κοινό θα υποδεχτεί στον Πολιτιστικό Χώρο «Έπαυλη Τσιροπινά» τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου, πλαισιωμένο από τις σπουδαίες ερμηνεύτριες Ελένη Τσαλιγοπούλου και Κορίνα Λεγάκη.

Ο Γιώργος Ανδρέου έχει ταυτίσει το όνομά του με κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής. Συνθέτης, στιχουργός, μουσικός παραγωγός αλλά και συγγραφέας, έχει συνεργαστεί με το σύνολο σχεδόν όλων των δημιουργών και ερμηνευτών του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού. Όντας εξαιρετικός πιανίστας, οργανώνει μουσικές παραστάσεις με κεντρικό άξονα την λιτή αλλά ουσιαστική προσέγγιση σημαντικών τραγουδιών -τόσο δικών του όσο και άλλων εξαιρετικών συναδέλφων του, παλαιότερων και της γενιάς του.

Τρέφει βαθύ σεβασμό για τη Λαϊκή και την Δημοτική Παράδοση, έτσι στις συναυλίες του περιλαμβάνει πάντοτε και επιλεγμένα δείγματά τους, προσαρμόζοντας τα στην δική του δημιουργική οπτική, πάντοτε με σεβασμό αλλά και ευρηματικότητα.

Στη συναυλία θα ερμηνευθούν και τραγούδια γνωστά κι αγαπημένα σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και μουσική σημαντικών Ελλήνων δημιουργών – μαζί και κάποια σε μουσική του Γιώργου Ανδρέου -ως τιμητικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα δημιουργό με ιδιαίτερη πατρίδα του την Σύρο.

Τραγουδούν η διακεκριμένη ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου -μια καλλιτέχνιδα με εξαιρετική δημοφιλία και μεγάλη όσο ουσιαστική διαδρομή στο Ελληνικό τραγούδι, με πλούσια και πολυσύνθετη προσωπική δισκογραφία και πάρα πολλές συνεργασίες με τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς του τραγουδιού μας και η Κορίνα Λεγάκη – ερμηνεύτρια ταλαντούχα της νέας γενιάς που έχει ξεχωρίσει για τις ποιοτικές της καλλιτεχνικές επιλογές και τις δημιουργικές της συνεργασίες στον χώρο του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής.

Στη συναυλία συμμετέχει στο ακορντεόν ο Παναγιώτης Τσεβάς.Τη φροντίδα του ήχου έχει ο Γιώργος Καρυώτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με υποχρεωτική έκδοση ατομικού δελτίου εισόδου από τα ταμεία του Θεάτρου “Απόλλων”.

Σημειώνεται πως η συναυλία των Γιώργου Ανδρέου – Ελένης Τσαλιγοπούλου – Κορίνας Λεγάκη αποτελούν ευγενική προσφορά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 16:55

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here