Ο Δάφνις Κόκκινος νέος διευθυντής της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης

0
135


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 16:41

Ο Δάφνις Κόκκινος διορίστηκε στη θέση του διευθυντή της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού. Η προκάτοχός του, Βίκυ Μαραγκοπούλου, της οποίας η θητεία έληξε στις 3 Ιουλίου, είχε υποβάλλει την παραίτησή της για προσωπικούς λόγους.

Διεθνούς φήμης χορευτής και βασικό στέλεχος της ομάδας του θεάτρου Tanztheater Wuppertal της Πίνα Μπάους, ο Δάφνις Κόκκινος «είναι μια πολύ καλή μεταγραφή από το εξωτερικό και δείχνει ότι υπάρχουν Έλληνες που αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό» είπε η υπουργός Πολιτισμού σε συνέντευξη Τύπου όπου εκτός από τον απολογισμό πεπραγμένων ενός έτους η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στα τρέχοντα, μεταξύ των οποίων:

– Ο στόχος για την επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που παραμένει σταθερός, τη λειτουργία του με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη σχέση του και την άμεση σύνδεσή του με το Ακροπόλ (το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή είναι η δεύτερη ανάγνωση και την Πέμπτη η συζήτηση στην Ολομέλεια για τη δημιουργία του νέου φορέα).

– Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου«για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων Μουσείων». Το φθινόπωρο το σχέδιο νόμου στην Βουλή.

– Σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες το σχέδιο νόμου για την ανασυγκρότηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

– Ολοκληρώθηκε η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του έργου για το Τατόι και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.Επίσης εκπονούνται οι μελέτες για την αποκατάσταση των κτιρίων όπως και του κτιρίου του πρώην ανακτόρου που θα παρουσιαστούν στην τελική τους μορφή τον Μάιο του 2021. Για την αναστήλωση των κτιρίων εξασφαλίστηκαν 15εκατ. ευρώ από το τρέχον ΕΣΠΑ και επιπλέον με άλλο κονδύλι ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί η ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου που έχει βρεθεί στον χώρο του πρώην ανακτόρου.

Για τον αριθμό εγγεγραμμένων στο Εθνικό Μητρώο Καλλιτεχνών που ανακοινώθηκε την περίοδο της πανδημίας και το δικαίωμα καλλιτεχνών και τεχνικών στο επίδομα κορωνοϊού, η κ. Μενδώνη ερωτώμενη σχετικά, απάντησε: «Προφανώς χρειάζονται κάποιες διορθώσεις, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας. Αυτή τη στιγμή στο Μητρώο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, έχουν εγγραφεί 6.500 εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, ως τις 9 Ιουλίου έκαναν αίτηση επιδόματος 1.648 και έχουν πληρωθεί 1.245. Υπάρχει μια αντίφαση. Εξίσου και με όσους έχουν ασφαλιστική ικανότητα, που σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, οι δικαιούχοι είναι 23.152. Μέχρι τις 9 Ιουλίου είχαν κάνει αίτηση μόλις 365. Ζητήσαμε από το υπουργείο Εργασίας παράσταση έως τις 31/7».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 16:41

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here