Παρατείνεται έως 12 Ιουνίου διαγωνισμός φωτογραφίας για μαθητές

0
142


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 11:55

Παρατείνεται έως τις 12 Ιουνίου η υποβολή φωτογραφιών για τον διαγωνισμό με τίτλο «Το μέλλον που θέλουμε- Βιώσιμη Διαχείριση πόρων», που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, για μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών, μέσω της ενασχόλησης τους με την τέχνη της φωτογραφίας, στην προβολή της βιώσιμης διαχείρισης των πόρων και στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων ζωής στις πόλεις, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη και την παγκόσμια συνεργασία.

«Οι ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας από την πανδημία, έχουν άμεση σχέση με το θέμα του διαγωνισμού. Το περιβάλλον και οι 17 Βιώσιμοι Στόχοι είναι επίκαιροι περισσότερο από κάθε άλλη φορά», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό.

Στόχοι όπως, «Καλή υγεία και ευημερία», «Ποιοτική εκπαίδευση», «Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες» και η «Δράση για το κλίμα» είναι μερικά από τα θέματα που οι μαθητές- μαθήτριες μπορούν να φωτογραφήσουν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που έχει λάβει νέα διάσταση λαμβάνοντας υπόψη και τη νέα πραγματικότητα. Για τη φωτογράφιση δεν είναι απαραίτητες οι επισκέψεις σε άλλες περιοχές. Με ασφάλεια και υπευθυνότητα οι φωτογραφίες μπορούν να απεικονίζουν στιγμές από τη γειτονιά, τις κοντινές βόλτες, την καθημερινότητα.

Η περιοχή από την οποία θα πρέπει να προέρχεται το φωτογραφικό υλικό που θα υποβληθεί είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υποχρεωτικά θα πρέπει αναφέρεται ο Δήμος, στον οποίο βρίσκεται το αντικείμενο της φωτογράφισης.

Η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων θα διεξαχθεί χωρίς τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, όπως ήταν σχεδιασμένη εξ αρχής, μέσω διαδικτύου. Οι φωτογραφίες, υποχρεωτικά θα συνοδεύονται με τίτλο και με αναφορά στο στόχο της Αειφόρου Ανάπτυξης με τον οποίο συνδέεται η φωτογραφία. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό με την υποβολή μέχρι τριών φωτογραφιών.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό παρέχονται στο site της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 11:56

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here