Σειρά στο HBO τo μυθιστόρημα «Σφαίρα» του Μάικλ Κράιτον

0
115


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 14:22

Μετά την πρόσφατη επιτυχία της εκδοχής του «Westworld» που παρουσίασε, το HBO ετοιμάζεται να προσαρμόσει άλλο ένα μυθιστόρημα του Μάικλ Κράιτον (Michael Crighton): Σύμφωνα με το Deadline, η Denise Thé, η σεναριογράφος και παραγωγός του «Westworld» είναι έτοιμη να προσαρμόσει σε σειρά το «Sphere».

Αυτό το μυθιστόρημα του Κράιτον, ο οποίος απεβίωσε το 2008, το γνωρίσαμε με την ταινία του 1998 του Μπάρι Λέβινσον. Πρωταγωνιστούσαν οι Ντάστιν Χόφμαν, Σάμουελ Λ. Τζάκσον και Σάρον Στόουν και δεν έτυχε ευνοϊκών κριτικών.

Η ιστορία παρακολουθεί μια ομάδα που αποστέλλεται στον βυθό του Ειρηνικού για να εξερευνήσει ένα διαστημόπλοιο το οποίο το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακάλυψε ότι βρίσκεται εκεί. Σχεδόν αμέσως διαπιστώνουν ότι το διαστημόπλοιο είναι από τη Γη, αλλά και ότι κάθεται στον βυθό του ωκεανού για περισσότερα από 350 χρόνια. Και καταλήγουν να πιστέψουν ότι το εν λόγω αστρικό σκάφος έκανε ταξίδι πίσω στον χρόνο. Όταν εισέρχονται, ανακαλύπτουν ένα τεράστιο σφαιρικό αντικείμενο, το οποίο μοιάζει να είναι έργο εξωγήινων. Ένα από τα μέλη της ομάδας εισέρχεται στη σφαίρα και σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα έρχεται σε επαφή με μια κατά τα φαινόμενα εξωγήινη οντότητα -που αυτοαποκαλείται Τζέρι- που έχει τη δυνατότητα να φέρει στην πραγματικότητα τους φόβους όλων.

Δεδομένου ότι το HBO πήρε πολλές ελευθερίες με την προσαρμογή του «Westworld», εξερευνώντας τις δυσοίωνες προοπτικές του μέλλοντος της τεχνητής νοημοσύνης (κάτι το οποίο δεν υπήρχε στο αρχικό υλικό), μια αντίστοιχη προσέγγιση αναμένεται και εδώ.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 14:22

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here