Στα Χανιά σήμερα η υπουργός Πολιτισμού

0
117


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, 11:06

Στα Χανιά θα βρίσκεται σήμερα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΥΠΠΟΑ σκοπός της επίσκεψης της υπουργού είναι η εκπροσώπηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε επιμνημόσυνη δέηση στη Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι στην επίσκεψη της υπουργού στην Μονή της Αγίας Τριάδος, τον περασμένο Φεβρουάριο, και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε επί τόπου με την συμμετοχή του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, αποφασίστηκαν:

1. Η υποβολή εκ μέρους της αρμόδιας Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ προς ένταξη στο τρέχον ΠΕΠ 2014-2020 του έργου ‘Αποκατάσταση Κτηρίου Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων’. Ήδη επίκειται η απόφαση ένταξης από τον Περιφερειάρχη.

2. Η ωρίμανση φακέλου για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο «Διερεύνηση δυνατοτήτων προστασίας, ανάδειξης, αποκατάστασης και επανάχρησης κτηρίου πρώην Ιερατικής Σχολής, καθώς και των παρακειμένων ερειπωμένων κτισμάτων Κατοικιών στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στα Χανιά Κρήτης μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο τους» με συμβαλλόμενους φορείς το ΥΠΠΟΑ, την Περιφέρεια Κρήτης, την Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση πρόκειται να υπογραφεί στην Μονή της Αγίας Τριάδας τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 10.00 παρουσία όλων των συμβαλλομένων, ενώ το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, στις 19.30, η κ. Μενδώνη θα συνυπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση με τίτλο «Ερευνητικές Εργασίες για την Ιστορική και Τεχνολογική Τεκμηρίωση της Μελέτης Ωρίμανσης των Έργων Αποκατάστασης-Απόδοσης Χρήσεων-Ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά» με συμβαλλόμενους φορείς το ΥΠΠΟΑ, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Χανίων στον χώρο των Νεωρίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού θα υπάρξει η δέουσα συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΠΟΑ.

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, 11:06

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here