Στρατηγική συνεργασία του Animasyros με το τμήμα MIFA-Animation du Monde του Φεστιβάλ του Ανεσί

0
142


To Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, στο πλαίσιο των συνθηκών που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναπροσαρμόζεται και επεκτείνεται ψηφιακά, για να κάνει πραγματικότητα την 13η εκδοχή του. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η Αγορά εφέτος στην 6η διοργάνωσή της και παρά τις αντίξοες συνθήκες, εγκαινιάζει μία νέα στρατηγική συνεργασία με την MIFA – Animation du Monde, αναπόσπαστο κομμάτι του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation του Ανεσί, Γαλλία. Το τμήμα MIFA – Animation du Monde αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιας κλίμακας εμπορικό γεγονός στο χώρο του animation και «μεταφέρεται» σε μία ακόμα χώρα, επιλέγοντας το Animasyros και την Αγορά του, ένα σημαντικό και οργανικό κομμάτι του Φεστιβάλ που κάθε χρόνο διευρύνεται και εξελίσσεται.

Συγκεκριμένα, η Αγορά οργανώνει σε συνεργασία με την MIFA-Animation du Monde, ένα τετραήμερο εργαστήριο προετοιμασίας (pitch coaching workshop) όπου οι συμμετέχοντες των επιλεγμένων πρότζεκτ στα pitch θα ετοιμαστούν αποτελεσματικά για να παρουσιάσουν το υπό ανάπτυξη έργο τους στο κοινό καθώς και σε μια διεθνή επιτροπή από επαγγελματίες του animation στο Pitching Forum στη Σύρο.

Ο νικητής του Pitching Forum Agora Animasyros θα είναι επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ Ανεσί 2021 και θα παρουσιάσει το πρότζεκτ του στο Mifa pitches (σε κοινό με περισσότερους από 200 επαγγελματίες του είδους), ενώ προηγουμένως θα έχει παρακολουθήσει ειδικό training workshop.

Το Animation du Monde εργαστήριο, θα διευθύνει η Géraldine Baché, Head of Projects, Mifa και η παραγωγός Corinne Destombes του γαλλικού στούντιο animation, Folimage.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 – 26 Σεπτεμβρίου στη Σύρο στη διάρκεια του Φεστιβάλ. Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Pitching Forum, και στις 27 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του καλύτερου pitch στην πανηγυρική τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

H παραπάνω συνεργασία καθώς και όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που οργανώνει η Αγορά (round tables, master classes, meetings, animation workshops) δίνει τη δυνατότητα στο διεθνές κοινό που ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της εμψύχωσης, η απλά αγαπά αυτή την τέχνη, να διευρύνει το δίκτυο του, να προωθήσει το έργο του, να συναντηθεί με decision makers και να ανακαλύψει τη διεθνή κοινότητα.

Το κάλεσμα για συμμετοχές στο Animasyros+Agora 13 Pitching Forum & Mifa-Animation du monde Workshop: https://filmfreeway.com/AnimaSyrosInternationalAnimationFestivalAgora-949575

Τελική ημερομηνία υποβολής: 30 Ιουνίου 2020.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here