«Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό»

0
494


Ξεκίνησαν οι πρόβες για το θεατρικό έργο της Σοφίας Σωτηρίου με τίτλο «Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ, που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του θεάτρου Γκλόρια από τον Οκτώβριο του 2020, με αφορμή την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Τιμώντας τον αγώνα της Ελευθερίας, το πολιτιστικό πάρκο Α.Ε θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο σπονδυλωτό θεατρικό έργο για παιδιά μέσα από το οποίο θα παρακολουθήσουμε την έναρξη της Επανάστασης του 1821, τους κλέφτες και τα λημέρια τους, τους Φιλικούς, τους Φιλέλληνες και τους Αγωνιστές.Το θεατρικό έργο «Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» έχει παιδαγωγικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα μέσα από τη βιωματική προσέγγιση της Ιστορίας, της Τέχνης και της Μουσικής, με στόχο να αποδώσει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στα ιστορικά γεγονότα.

Η ιστορία που ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, μας μεταφέρει τις «ζαβολιές» και τις ανησυχίες των παιδιών της εποχής -που δε διαφέρουν από αυτές των παιδιών της σύγχρονης εποχής-, τη ζωή των ελεύθερων Ελλήνων των βουνών, την αξία της Τέχνης και τη συμβολή των Φιλελλήνων ζωγράφων, όπως ο Ευγένιος Ντελακρουά και άλλοι, στην επιτυχία του αγώνα.

Μέσα από τη δημοτική μουσική και τα στοιχεία διάδρασης καθώς και με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, οι συντελεστές του έργου επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια άρτια παράσταση, ώστε οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές να βιώσουν την Ιστορία σε μια διαφορετική διάσταση, ξεδιπλώνοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές της.

Συντελεστές:Συγγραφέας: Σοφία Α. ΣωτηρίουΣκηνοθεσία: Ρέϊνα Σ. ΕσκενάζυΣκηνικά -Κοστούμια: Λαμπρινή ΚαρδαράΜουσική επιμέλεια: Βασίλης ΜεσσαριτάκηςΚινησιολογία: Διονύσης ΤσαφταρίδηςΒοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη ΠαπαδοπούλουΠαίζουν οι ηθοποιοί:Τόνια Ζησίμου, Γιάννης Πολιτάκης, Αγγελική Παρδαλίδου, Αντώνης Καλομοιράκης, Κυριακή Δερέμπεη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Μάνος Παπαδάς, Γιάννης Βερβενιώτης, Άρτεμις Νικολάκη.Επίσης συμμετέχει το συγκρότημα ‘’ΧΩΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ’’ με ζωντανή παραδοσιακή μουσικήΠαραγωγή: Πολιτιστικό πάρκο Α.Ε Σαρανταπήχου 5 τηλέφωνο 2103647200

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here